Društvo

Pratite nas na Google news

Cijelo Ljubinje na nogama za malog Luku

Cijelo Ljubinje na nogama za malog Luku
Foto: N.N. | Cijelo Ljubinje na nogama za malog Luku
Vesna Duka

LJUBINJE - Na humanitarnom koncertu koji je na Savindan naveče organizovan u Sportskoj dvorani "Borovik" u Ljubinju za pomoć teško oboljelom šestogodišnjem Luki Bajatu iz ovog grada, koji se nalazi na liječenju u Beogradu, prikupljeno je oko 4.000 maraka.

Prema riječima ljubinjskog paroha Saše Kojovića, na Svetosavskoj priredbi, koja i jeste posvećena djeci, te koja je ove godine poprimila humanitarni karakter, prikupljeno je 3.985 maraka, a preko priznanica Crkvene opštine Ljubinje sakupljeno je još 4.400 maraka.

Mali Luka je samo jedan dan pohađao nastavu u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Ljubinju i tog prvog dana škole mu je pozlilo, da bi zbog komplikacija na urinarnom traktu završio na daljem liječenju u Beogradu, za šta je njegovoj šestočlanoj porodici, u kojoj su i majka i otac bez zaposlenja, potrebna materijalna pomoć.

"Porodica Bajat nije sama jer je cijelo Ljubinje s njima. To smo i večeras pokazali i to ćemo im kad god to bude trebalo pokazivati, jer naš grad jeste mali, ali ima veliko srce", poručio je na Svetosavskoj priredbi "Srcem za Luku" načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić.

Za sve ljude dobrog srca koji žele pomoći malom Luki otvoren je žiro račun u NLB banci 5620088120896945.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije