Društvo

Ministarstvo uputilo dopis bolnici u Baltimoru za hitan prijem male Sofije

Ministarstvo uputilo dopis bolnici u Baltimoru za hitan prijem male Sofije
Ministarstvo uputilo dopis bolnici u Baltimoru za hitan prijem male Sofije

BANJALUKA - Iz Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske rekli su za “Nezavisne novine” da, kada je u pitanju ubrzavanje procesa odlaska Sofije Mićević u SAD, još uvijek očekuju odgovor sa klinike "Jons Hopkins Medicine International” u Baltimoru.

"Imajući u vidu zdravstveno stanje djevojčice, ministarstvo je prošle sedmice uputilo dopis ovoj zdravstvenoj ustanovi sa molbom da se mala Sofija što prije primi na liječenje u ‘Jons Hopkins Medicine International’ u Baltimoru i da se uplati depozit, a da se ostatak novca uplati u toku njenog liječenja. Odgovor ove zdravstvene ustanove očekujemo u što skorijem roku", naveli su iz ovog ministarstva.

Kako ističu, u prethodnom periodu već su ostvarili uspješnu saradnju sa ovom zdravstvenom ustanovom i očekuju pozitivan odgovor.

Vanja Mićević, Sofijin otac. očajan je jer se stanje djeteta veoma pogoršalo.

"Bio sam kod njih u posjeti za vikend, Sofija je jako loše. Vjerujete mi da ni sam više ne znam šta čekamo, koliko ćemo čekati i kakve su procedure. Očajni smo i znamo samo da se njeno stanje pogršalo poslednjih dana I da je hitno potrebno reagovati", rekao je Mićević.

Mladi političari sedam stranaka ispred gradske i republičkih organizacija pozvali su kolege političare da uplate novac za liječenje male Sofije.

"Republika Srpska ne smije sebi dozvoliti da se njena djeca liječe pomoću humanitarnih žurki, treninga i kratkih poziva za pomoć, već sistemski pružiti pomoć svima koji su ugroženi", navodi se u dopisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije