Društvo

Za liječenje Vlade Borkovića prikupljeno 3.900 KM

Za liječenje Vlade Borkovića prikupljeno 3.900 KM
Foto: Srna | Za liječenje Vlade Borkovića prikupljeno 3.900 KM

GRADIŠKA - Kulturni centar Gradiška i fitnes trener Brankica Danilović organizovali su večeras humanitarni trening na kome je prikupljeno oko 3.900 KM za liječenje dvadesetšestogodišnjeg Vlade Borkovića iz Gradiške koji boluje od tumora limfnih žlijezda ili "Hočkinovog limfoma".

Humanitarnom treningu prisustvovali su ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i zamjenik načelnika opštine Gradiška Ognjen Žmirić, članovi Moto-kluba "Stršljen" iz Banjaluke i brojni građani.

Na platou ispred Kulturnog centra u Gradišci okupili su se brojni građani koji su donirali novac za liječenje Vlade Borkovića, a većina je iskoristila priliku da učestvuje u humanitarnom treningu koji su vodili fitnes treneri Brankica Danilović, Vanja Mandić, Sveto Erceg, Aleksandra Ančić, Vera Božić, Vanja Kasagić, Marina LJepojević i Srđan Tešić.

Danilovićeva je rekla da je zadovoljna odzivom građana i svojih kolega trenera koji su se svi rado odazvali pozivu da pomognu Vladi Borkoviću.

Ona kaže da je učestvovala u nekoliko sličnih humanitarnih treninga u Banjaluci i da je organizovanje treninga za Vladu najmanje što može da uradi za njega, s obzirom na to da joj je on i brat po ujaku.

Danilovićeva je istakla da svako na neki način može da pomogne onima kojima je to potrebno, te da će nastojati da i na druge načine podrži ovu humanitarnu akciju.

Crveni krst Gradiška tokom avgusta sprovodi akciju prikupljanja pomoći za Vladu Borkovića za čije liječenje je potrebno oko 70.000 KM.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu, novac mogu uplatiti na žiro račun u Sberbanci: 5673215000438093 i na devizne račune, a do 31. avgusta pozivom na humanitarni broj "M:tel"-a 1413 mogu da doniraju jednu KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije