Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Potvrđena treća optužnica protiv Zorana Marjanovića

Potvrđena treća optužnica protiv Zorana Marjanovića
Foto: Ilustracija | Potvrđena 3. optužnica protiv Zorana Marjanovića
Tanjug

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu potvrdio je treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. u Borči.

Portparol suda Tatjana Tešić precizirala je za Tanjug da je krivično vanpretresno vijeće suda donijelo rješenje kojim je potvrdilo optužnicu od 17. aprila protiv Zorana Marjanovića.

Na ovo rješenje Marjanović i njegovi branioci imaju pravo žalbe Apelacinom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rješenja.

Apelacioni sud je prošle jeseni, bio ukinuo rješenje o potvrđivanju optužnice i naložio dopunu istrage, pa je nova optužnica podnijeta sudu sredinom aprila.

Marjanoviću se stavlja na teret krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna do 40 godina zatvora.

Tereti se da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči.

U neposrednoj blizini mjesta zločina, prema optužnici, bila je i maloljetna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge, folk pjevačice.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već pune tri godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

On je i prije toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rialiti programu i generalno je svojim istupima plijenio pažnju "žute štampe".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije