Ex -Yu

Tetka Jelene Marjanović svjedočila na suđenju

Tetka Jelene Marjanović svjedočila na suđenju
Foto: Ilustracija | Tetka Jelene Marjanović svjedočila na suđenju
Tanjug

BEOGRAD - Na suđenju Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči, danas je pred Višim sudom u Beogradu svjedočila Jelenina tetka po majci Ljubica Marković.

Jelena joj se, prema njenom svjedočenju, žalila na sve Marjanoviće s kojima je živjela u zajednici, osim na optuženog supruga Zorana, s kojim ima kćerku.

Govorila je o svojim saznanjima o odnosima u porodici Marjanović i njihovom odnosu prema Jeleni i njenoj majci.

Jelenina tetka, koja je do posljednjeg dana živjela s Jeleninom, sada pokojnom majkom Zoricom, rekla je da je ona (Zorica) sumnjala da iza ubistva njene kćerke stoje kuma porodice Marjanović, Vera i Zoranov otac Vladimir.

Vladimir Marjanović, kao ni Zoranova majka i drugi bliski srodnici nisu svkedočili u postupku, pozvavši se na svoje pravo da ne svjedoče.

Zoran Marjanović je na početku suđenja u novembru detaljno iznio svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pjevanjem narodne muzike.

Optužen za krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila i njihova maloljetna kćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proljetos sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva.

I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već skoro četiri godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije