Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Zoran Marjanović se nije pojavio na suđenju za ubistvo Jelene

Zoran Marjanović se nije pojavio na suđenju za ubistvo Jelene
Foto: Privatna arhiva | Zoran Marjanović se nije pojavio na suđenju za ubistvo Jelene
N.N.

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene, koje se desilo 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Kako javlja portal "Telegraf.rs" sa mjesta događaja, Zoran se nije pojavio na današnjem ročištu jer je bolestan.

U sud su danas stigli samo njegovi advokati.

"Zoran ima upalu uha i poremećaj centra za ravnotežu. Smatra se da ima srednje teško oboljenje, pa zato nije pristupio sudu. Suđenje je odloženo. Jedan član veća takođe zbog zdravstvenih problema nije tu, a i advokat odbrane nije pristupio", rekli su Zoranovi advokati za pomenuti portal.

Sljedeće suđenje je zakazano za 13. i 20. novembar.

Za danas je bilo predviđeno da svjedoči sudski vještak koji je obavio vještačenje mobilnih telefona u vrijeme za koje se pretpostavlja da je došlo do zločina. Pitanja bi trebalo da mu postavlja stručni savetnik Marjanovićeve odbrane.

Posljednje ročište, koje je bilo zakazano za 10. jul, okončano je poslije 10 minuta, jer je odbrana angažovala stručnog savjetnika i jer se nisu pojavili svi Marjanovićevi advokati.

Zoran Marjanović je na početku suđenja u novembru prošle godine detaljno iznio svoju odbranu i negirao da je ubio suprugu.

Marjanović je optužen za krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila je i njihova maloljetna kćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. Uhapšen je 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. Privođen je i ranije, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prošlog ljeta sud mu je vratio puno starateljstvo nad kćerkom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već skoro četiri godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije