Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Ukinuto rješenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića

Ukinuto rješenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića
Foto: N.N. | Ukinuto rješenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića
Agencije

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. i naložio Višem sudu ponovno odlučivanje.

To znači da nije ukinuta optužnica tužilaštva protiv Marjanovića već rješenje suda kojim je ona potvrđena.

Usvajanjem žalbi branilaca Zorana Marjnaovića, Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo rješenje o potvrđivanju optužnice od 3. avgusta i predmet uputio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, precizirala je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

"Po ocjeni Apleacionog suda prvostepeno rješenje je donijeto uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka, jer su razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja potpuno nejasne i u znatnoj mjeri protirječne zbog čega se činjenični i pravni zaključci prvostepenog suda za sada ne mogu ispitati, pa se ukidanje pokazalo kao nužno”, navela je Piljić.

Marjanović je optužen za svirepo ubistvo suruge Jelene 2. aprila 2016. godine i tereti se za krivično djelo teško ubistvo.

Njemu je Apelacioni sud u Beogradu u junu ukinuo pritvor u kojem je bio devet mjeseci, pošto je uhapšen tek u septembru prošle godine.

Vezana vijest: Potvrđena optužnica protiv Zorana Marjanovića, suđenje za ubistvo Jelene na jesen

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije