Ex -Yu

Pratite nas na Google news

"To što je Marjanović pušten ne znači da nema dokaza, ima"

"To što je Marjanović pušten ne znači da nema dokaza, ima"
Foto: Ilustracija | "To što je Marjanović pušten ne znači da nema dokaza, ima"
Tanjug

BEOGRAD - To što je Zoran Marjanović pušten iz pritvora ne znači da protiv njega nema dokaza da je ubio svoju suprugu Jelenu, kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Naime, Nebojša Stefanović je gostujući na "Pink tv" rekao da policija i tužilaštvo smatraju da su prikupili dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

On kaže da ne želi da komentariše odluke suda, ali da se u javnosti stvorila pogrešna, iskrivljena slika da je Marjanović pušten na sobodu jer nema dokaza protiv njega.

"Pritvor nije krivična sankcija. Pritvor se određuje osumnjičenim, a Marjanović je jedini osumnjičen u slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović. Osumnjičen je za teško krivično delo, za ubistvo koje je počinjeno na zvesrski, brutalan način", pojasnio je ministar Stefanović.

Krivični postupak je u toku, dodaje on i napominje da će se sudskom postupku sud opredijeliti na osnovu dokaza da li je Zoran Marjanović kriv ili nije kriv.

"Ljudi iz policije i tužilaštva u trenutku kada je podignuta optužnica su smatrali da prikupljeno dovoljno dokaza koji njega inkriminišu i koji su dovoljnio za osuđujuću presudu. To je suština", istakao je Stefanović. 

Podsjeća da se pritvor osumnjičenom određuje da ne bi ponovio krivično djelo, da ne bi uticao na svjedoke, uznemiravao javnost, pobjegao iz zemlje.

"Marjanović je devet meseci u pritvoru. Sud je izveo sve potrebne dokaze, obavio saslušanja. Tužilaštvo i policija prikupili su dovoljno dokaza na osnovu naloga suda. Puštanje iz pritvora nema veze da li je neko kriv ili nije kriv", istakao je Stefanović. 

On kaže da ga brine kreiranje atmosfere u društvu i pita se gdje je nestala empatija prema ubijenoj Jeleni Marjanović.

"Sud će uraditi svoj posao i dati konačnu reč o tome. Mi smatramo da postoji dovoljan broj dokaza. Videćemo šta će sud reći", zaključio je ministar Stefanović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije