Gradovi

Demos: Kampanja u skladu s mjerama zaštite

Demos: Kampanja u skladu s mjerama zaštite
Foto: Demos / Ilustracija | Dewmos: Kampanja u skladu s mjerama zaštite

BANJALUKA - Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović prisustvovao je danas u Banjaluci predstavljanju idejnog rješenje ove stranke za predstavljanje svog programa i kandidata građanima u skladu sa mjerama zaštite od širenja virusa korona.

Građani će skeniranjem bar koda koji se nalazi na lecima Demosa sa izbornim listama saznati sve što ih zanima o ovoj političkoj partiji na veb platformi www.demos2020.com.

Čubrilović je rekao da je projekat urađen zahvaljujući mladim ljudima iz Demosa koji su na ovaj način dali doprinos kampanji u vrijeme kada je po svemu neuobičajna.

On je zahvalio mladima koji su mjesecima radili na ovakom projektu, te napomenuo kako je prihvaćeno da se u ovoj kampanju ponudi nešto inovativno, što do sada niko nije uradio, da na bezbjedan način predstave kandidate, političku opciju i program građanima, bez ugrožavanja života i zdravlja ljudi.

"Nismo znali da će nas zadesiti da nemamo priliku da se obraćamo ljudima na skupovima i da nemamo priliku da kontaktiramo direktno sa ljudima, nego da koristimo mogućnosti koje nam pruža nova tehnologija", rekao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, poštujući sve mjere Instituta za javno zdravstvo da nema velikih okupljanja, kontakata i druženja iskoristili su platformu "Demos2020" da pokažu kako i na koji način da animiraju što više građana da bi se predstavili na najbolji mogući način.

On je izrazio zadovoljstvo što su ljudi iz Demosa pokazali da imaju ideju, inovativne mogućnosti i želje da u gotovo nemogućim uslovima urade nešto što će biti jedinstveno na ovim prostorima, ali i širem okruženju.

Čubrilović je rekao da očekuje od građana da imaju razumijevanja kad razgledaju predložene izborne liste za svaku lokalnu zajednicu ponaosob, da imaju strpljenja da pogledaju šta im se to nudi, ne samo slike i imena, nego ulazeći u bar kod da mogu da se upoznaju sa svim onim što ih interesuje, predlože ideje, podrže ili ospore ono što je predloženo.

"Vjerujte sve će biti pažljivo razmatrano kroz odgovarajuće strukture samog Demosa", rekao je Čubrilović i napomenuo da je sve ovo urađeno bez ijedne marke uložnog novca.

Koordinator KEP tima Demosa Danka Ignjatović istakla je na predstavljanju platforme organizovane u "Staklencu" u Parku Petar Kočić da je osnovna ideja da se letak uručuje bez direktnog kontakta, ostavljanjem na kvaku svakog domaćinstva.

Ona je pojasnila da je platforma "Demos2020" cijeli koncept i precizno osmišljen veb sajt na kojoj se nalaze novosti, događaji, ali i svi optštinski i gradski odbori i kandidati.

"Ovaj kanal komunikacije je vrlo jednostavan, skeniranjem bar koda otvara se baza podataka gdje ukucavanjem grada koji vas interesuje dobijate listu svih kandidata u tom gradu. Svaki kandidat ima svoju ličnu stranicu na kojoj ima prostor da se promoviše na sebi svojstven način", pojasnila je Ignjatovićeva.

Ona je naglasila i mogućnost interakcije, odnosno mogućnosti da prijedlozi, pitanja, kritike, komentari ili ideje dolaze u bazu podataka na adresu odbora kome je to upućeno.

Ignjatovićeva je istakla da je zdravlje građana prioritet Demosa i da zato kandidate i program Demosa predstavljaju na ovaj način.

U "Staklencu" je predstavljen i video spot koji će biti plasiran preko medija i društvenih mreža putem kojeg Demos poziva građane da poštuju mjere zaštite od širenja korona virusa.

Promovisanje platforme "Demos2020" održano je uz poštivanje epidemioloških mjera i uz prisustvo kandidata Demosa za odbornike u Skupštini grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije