Gradovi

SPS predstavila Platformu za Prijedor

SPS predstavila Platformu za Prijedor
Foto: Srna | SPS predstavila Platformu za Prijedor

PRIJEDOR - Gradski odbor Socijalističke partije Srpske (SPS) Prijedor predstavio je danas Platformu za Prijedor, politički program s kojim ova stranka nastupa na svoje prve izbore, a koji se bazira na ekonomiji, poljoprivredi, javnoj upravi i demografiji.

Nosilac liste kandidata SPS-a za odbornike u Skupštini grada Prijedora Duško Miletić rekao je da je ovo najmlađa politička partija u Srpskoj i da ima i najmlađu listu u Prijedoru.

"Mladi su se uključili da pokušamo promijeniti stvari nabolje i stvoriti uslove za bolji život građana. Želimo da se politika vrati u ulogu koja odgovara građanima, da ne bude na usluzi samo pojedincima nego u interesu svih građana, kao i da javna uprava bude transparentna i uslužna građanima", poručio je Miletić.

Kandidat SPS-a za odbornika u Skupštini grada Prijedora Nebojša Savanović rekao je da je pad broja stanovnika Prijedora sa 80.947 u 2013. na 78.826 u 2018. inicirao ideju da se SPS posebno bavi demografijom.

"Životni standard je taj koji, pored loše i netransparentne uprave i neefikasnog i neefektivnog trošenja budžeta, mlade ljude okreće ka Zapadu, kao i to što dolaze investitori u malom broju i nude slabije plaćena radna mjesta. Naš cilj je da se grad otvori i okrene ka investitorima koji će nuditi veće plate, bolje uslove za rad i radnike i samim tim naše ljude ostavljati u našem gradu i vezivati ih za budućnost", ocijenio je Savanović.

Prema njegovim riječima, slogan SPS-a "Budćnost Srpske" je orijentisan prema ljudima koji žele ovdje biti i stvarati i činiti budućnost ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije