Intervju

Slaviša Vlačić: Godinama ne pobjeđuju birači već brojači

Slaviša Vlačić: Godinama ne pobjeđuju birači već brojači
Foto: N.N. | Slaviša Vlačić: Godinama ne pobjeđuju birači već brojači

Slaviša Vlačić, kandidat SDS-a za gradonačelnika Zvornika, rekao je da će, ukoliko pobijedi, ovu lokalnu zajednicu razvijati u tri pravca - i to da ostane grad industrije s posebnim obilježjima, zatim grad turizma, kojem treba dati značaj s obzirom na to da nikakvi kapaciteti koji je trebalo da budu aktivirani nisu pomjereni s mrtve tačke, te grad poljoprivrede s prednostima koje nosi područje na kojem se nalazi.

"Činjenica je da nedostaje koalicioni kapacitet, ali ovdje je izbor o pojedinačnoj funkciji, gdje je mnogo lakše doći do birača nego na odborničkim listama, gdje se prepliće više interesa od rodbinskih, kumovskih, komšijskih pa do interesnih", rekao je Vlačić.

NN: Ukoliko pobijedite, šta će biti Vaši prioriteti i koliko će biti teško pobijediti Zorana Stevanovića s obzirom na to da je na čelu grada već skoro 14 godina?

VLAČIĆ: Stevanović je skoro 14 godina na čelu našeg grada, a još nije postao njegov stanovnik. Moja prva prednost je što će mojim izborom građani Zvornika dobiti svog sugrađanina koji će na posao dolaziti šetajući svojim gradom. Moja prednost je i višegodišnje iskustvo u raznim ustanovama, između ostalog radio sam i kao načelnik Odjeljenja za finansije i smatram da je za ovih 14 godina budžet Zvornika usvajan s brda s dola i da je masakriran i uz podršku skupštinske većine samo peglan. Zvornik ću razvijati u tri pravca, a to je da ostane grad industrije s posebnim obilježjima, grad turizma i da mu se da značaj jer nikakvi kapaciteti koji je trebalo da budu aktivirani nisu pomjereni s mrtve tačke i, naravno, grad poljoprivrede s prednostima koje nosi područje na kojem jesmo.

NN: Šta najviše zamjerate aktuelnom gradonačelniku za proteklih 14 godina?

VLAČIĆ: Trebalo je da živi s nama u našem gradu i morao je više da vodi računa o drugim ljudima, a ne samo o grupi koja je oko njega okupljena. Sve više je privatnog biznisa samo na osnovu pozicije gradonačelnika i taj biznis, ako je već biznis, treba da bude iznad sistema gdje se koristi funkcija načelnika i to ne treba da bude spojivo. Stanje u javnim preduzećima i ustanovama je jako loše.

NN: Šta je po Vašem mišljenju najveći infrastrukturni problem u Zvorniku i šta je ono na čemu ćete raditi ukoliko dobijete podršku?

VLAČIĆ: Najveći projekat od izuzetnog značaja je izgradnja zaobilaznice oko Zvornika i mislim da se u četiri godine mandata može doći do izrade prostorno-planske dokumentacije koja bi bila uključena u dokumentaciju koja predviđa izgradnju brze ceste u Republici Srpskoj na putu Bijeljina - Sokolac - Podromanija - Pale. U taj projekat treba uključiti i Zvornik, jer bi čitava građevinska operativa Zvornika i okoline i sve grane koje prate građevinu bile uključene, naravno uključujući "Aluminu" i Rudnik boksita, koje bi ta zaobilaznica najviše trebalo da interesuje kako bi kamioni zaobilazili grad. Sve više je kamiona koji voze oblovinu s Romanije prema Semberiji i smatram da je to kapitalni projekat i staviću ga sebi kao zadatak u prve četiri godine mandata.

NN: Koliko će biti teško dobiti povjerenje građana u sredini u kojoj jedna partija vlada skoro 15 godina?

VLAČIĆ: U Zvorniku ne pobjeđuju birači nego brojači i biće jako teško pobijediti. Sama činjenica da su 73 politička subjekta u Zvorniku aplicirala na izborima govori o pripremi izborne krađe. Zvornik je poznat po tome da se glasovi obezbjeđuju poslije 19 časova i da birački odbori odlučuju, a ne kako su izborni propisi regulisali. Osiromašiti narod pa ga kupiti za male pare je koncept SNSD-a tokom cijelih ovih 15 godina.

NN: Vi ste kandidat SDS-a koji nema podršku nijedne druge stranke. Zbog čega je to tako?

VLAČIĆ: Nijedan lider druge političke stranke nije dao javno podršku meni, ali vjerujte da mi birači daju podršku. Činjenica je da nedostaje koalicioni kapacitet, ali ovdje je izbor o pojedinačnoj funkciji, gdje je mnogo lakše doći do birača nego na odborničkim listama, gdje se prepliće više interesa od rodbinskih, kumovskih, komšijskih pa do interesnih.

NN: Zašto građani treba da glasaju baš za Vas?

VLAČIĆ: Svaka promjena dobro dođe. Svi znaju u Zvorniku koliko sam bio predan obavljanju poslova i funkcija i to je prednost. Svih 24 sata ću posvetiti radu i problemima građana Zvornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije