Svijet

Bijela kuća o slučaju "Flojd": Pravda u Mineapolisu će biti zadovoljena

Bijela kuća o slučaju "Flojd": Pravda u Mineapolisu će biti zadovoljena
Foto: Tanjug/AP | Bijela kuća o slučaju "Flojd": Pravda u Mineapolisu će biti zadovoljena
Tanjug

VAŠINGTON - Pravda u Mineapolisu biće zadovoljena, poručila je večeras na brifinga za medije portparolka Bijele kuće Kejli Mekeneni, navodeći da je predsjedenik SAD Donald Tramp dobio izveštaj ministra pravde (vrhovnog tužioca) Vilijema Bara i Federalnog istražnog biroa (FBI).

Prethodno je Ministarstvo pravde istragu u umiješanost policije u smrt Afroamerikanca Džordža Flojda označio najvišim prioritetom, prenosi Glas Amerike.

"Iskusni tužioci i istražioci FBI-ja bave se slučajem u kome se utvrđuje da li su policajci narušili federalne zakone", navodi se u saopštenju Ministarstva dva dana nakon masovnih protesta zbog smrti nenaoružanog Afroamerikanca u gradu Mineapolisu, u državi Minesota.

Flojd je umro u ponedeljak - tokom policijskog privođenja. Slučaj je privukao pažnju javnosti, pošto su očevici snimili i na društvenim mrežama objavili video snimak intervencije, koji prikazuje policajca - bijelca - kako kleči osumnjičenom muškarcu - crncu - na vratu, dok ga ovaj upozorava da ne može da diše.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije