Svijet

Gori katedrala Notr Dam, srušen glavni toranj

Gori katedrala Notr Dam, srušen glavni toranj
Foto: Anadolija | Gori katedrala Notr Dam, srušen glavni toranj
N.N.

PARIZ - Na čuvenoj pariškoj katedrali Notr Dam u ponedjeljak popodne izbio je požar. Gori krov crkve, a BBC javlja da je buktinja srušila glavni toranj katedrale.

Anadolija javlja da se cijeli krov katedrale u Parizu urušio.

Uzrok požara još nije poznat, ali vatrogasci pretpostavljaju da bi mogao biti povezan s radovima na renoviranju crkve, javio je BBC.

U toku je akcija gašenja vatre, naveli su vatrogasci. Rojters javlja da je vatra zahvatila dva zvonika.

Korisnici društvenih mreža objavljuju fotografije i video snimke na kojima se gusti dim izdiže iznad građevine stare 850 godina.

"U katedrali Notr Dam u Parizu u toku je zastrašujući požar", rekla je gradonačelnica Pariza An Hidalgo na Twitteru, prenosi Rojters.

U toku je velika akcija, saopštili su vatrogasci, dok je portparol gradske uprave na Twitteru potvrdio da je područje oko katedrale zatvoreno.

Katedrala Notr Dam je bila usred rekonstrukcije čija je vrijednost oko 6 miliona evra, neki njeni dijelovi su bili pod skelama, dok su bronzane statue uklonjene prošle nedelje zbog radova.

Francuski mediji citiraju vatrogasce koji su izrazili sumnju da je požar "potencijalno povezan" sa radovima na rekontrukciji, navodi agencija

Katolička crkva u Francuskoj prošle godine je poslala javni apel za spas katedrale koja se, prema njihovim riječima, počela raspadati.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije