Svijet

Iranski zvaničnik: Helikopter se srušio, život predsjednika u opasnosti

Iranski zvaničnik: Helikopter se srušio, život predsjednika u opasnosti
Foto: Tanjug/AP/Screenshot/X | Iranski zvaničnik: Helikopter se srušio, život predsjednika u opasnosti

TEHERAN - Život iranskog predsjednika Ebrahima Raisija je u opasnosti nakon pada helikoptera, u kojem je sa njim bio i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, rekao je Rojtersu iranski zvaničnik.

Helikopter u kojem su bili Raisi i Amirabdolahijan srušio se na planinskom terenu po velikoj magli na povratku iz posjete granici sa Azerbejdžanom.

"I dalje se nadamo, ali informacije koje dolaze sa mjesta nesreće su veoma zabrinjavajuće", rekao je zvaničnik koji je želio da ostane anoniman, prenosi Srna.

Loše vrijeme komplikuje spasilačke napore, javila je državna novinska agencija IRNA.

Državna televizija prekinula je redovne programe da bi prikazala molitve za Raisija širom zemlje i, u uglu ekrana, uživo prenos operacije spasilačkih timova koji pješice pretražuju planinsko područje po gustoj magli.

Raisi (63) je izabran za predsjednika iz drugog pokušaja 2021. godine, a od kada je preuzeo dužnost naredio je pooštravanje zakona o moralu, nadgledao je krvavo gušenje antivladinih protesta i čvrsto se zalagao za pravo Irana na nuklearni program u pregovorima sa svjetskim silama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije