Svijet

Oglasio se iranski zvaničnik: "Možda će biti potrebno vrijeme"

Oglasio se iranski zvaničnik: "Možda će biti potrebno vrijeme"
Foto: Tanjug/AP | Oglasio se iranski zvaničnik: "Možda će biti potrebno vrijeme"

TEHERAN- Ministar unutrašnjih poslova Irana Ahmad Vahidi potvdio je da je danas helikopter sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem imao incident pri slijetanju u istočnom Azerbejdžanu.

On je naveo da su se danas nakon otvaranja brane Kiz Kalasi kojem je prisustvovao i predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev, Raisi i pratnja vraćali sa nekoliko helikoptera, od kojih je jedan imao ''prinudno slijetanje'' zbog lošeg vremena, prenijela je agencija Tasnim.

Vahidi je dodao da su spasilačke ekipe poslate u to područje, ali da će zbog magle i neprohodnosti terena možda biti potrebno vrijeme da se stigne do helikoptera.

"Komunicirali smo sa saputnicima predsjednika, ali je zbog područja, komunikacija otežana i čekamo da spasilačke ekipe stignu do mjesta nesreće i sletanja helikoptera, i daju nam informaciju", rekao je Vahidi, prenosi Tanjug.

Iranska agencija IRNA prenijela je ranije, pozivajući se na izvještaje pojedinih medija, da je helikopter sa Raisijem navodno imao "incident pri slijetanju".

Raisi je putovao u iransku provinciju Istočni Azerbejdžan.

U Raisijevom konvoju bila su tri helikoptera, od kojih su dva sa  ministrima i zvaničnicima bezbjedno stigla na odredište, prenosi agencija Tasnim.

Navodi se da su neki od predsjednikovih saputnika u helikopteru uspjeli da kontaktiraju kontrolni centar, i da je time porasla nada da će se ovaj incident završiti bez žrtava.

Spasilačke snage Crvenog polumeseca i dodatne vojne i policijske snage započele su masovnu operaciju na pronalaženju helikoptera nakon prvih izvještaja o mogućoj nesreći, navodi Tasnim.

Na teren je upućeno 16 spasilačkih ekipa, ali zbog neprohodnosti terena i nepovoljnih vremenskih uslova, posebno jake magle, akcija traganja i spasavanja će potrajati, piše IRNA.

Među putnicima helikoptera, osim Raisija, bili su i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko drugih, navodi IRNA.

U međuvremenu, agencija Fars je nakon izvještaja o incidentu sa helikopterom Raisija, pozvala Irance ''da se mole'' za predsjednika, prenio je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije