Iran - poginuo predsjednik

Mrak, magla, kiša i niske temperature stvaraju probleme spasiocima u Iranu (VIDEO)

U iranskoj planinskoj regiji gdje se danas popodne srušio helikopter s iranskim predsjednikom gotovo je ponoć u trenutku pisanja ovog teksta.

Ko je iranski predsjednik za kojim se traga?

Helikopter u kojem su se nalazili iranski predsjednik Ebrahim Raisi i iranski ministar spoljnjih poslova srušio se danas dok je prelijetao planinsko područje po gustoj magli na povratku s granice s Azerbajdžanom.

Vučić: Nadam se da će slučaj Raisijeve nesreće biti ispitan

BEOGRAD - Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije objavio je da ga je "šokirala vest o nesreći koja se desila predsedniku Islamske Republike Iran Ebrahimu Raisiju".

Otkriven signal Raisijevog helikoptera?

Oružane snage Irana su navodno otkrile signale iz helikoptera i mobilnog telefona člana letačke posade.

Turska šalje helikopter za noćno izviđanje

ANKARA - Turska šalje helikopter za noćno izviđanje nakon molbe iranskih vlasti, saopštilo je tursko Ministarstvo za vanredne situacije.

Još jedan član Raisijeve pratnje javio se spasiocima

TEHERAN – Mohsen Mansuri, iranski potpredsjednik izjavio je da se još jedan član pratnje iranskog predsjednika Ebrahima Raisija javio spasilačkim timovima, što znači da su najmanje dva člana posade helikoptera preživjela.

Oprečni izvještaji o pronalasku helikoptera: "Lociran je, ali spasioci nisu još stigli"

TEHERAN - Iranska državna televizija objavila je večeras da je tim za spasavanje pronašao srušeni helikopter u kojem je bio iranski predsjednik Ebrahim Raisi, ali je ubrzo potom Crveni polumjesec to demantovao, prenosi Rojters.

Oglasio se iranski vrhovni vođa: Nadam se da je Raisi živ

TEHERAN - Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamneji izrazio je nadu da su iranski predsjednik Ebrahim Raisi i njegova pratnja živi, nakon što je helikopter imao nesreću pri prinudnom slijetanju.

Demantovani navodi o nestanku tri spasioca

TEHERAN - Organizacija Crvenog polumjeseca u Iranu saopštila je da niko od njenih radnika nije nestao tokom spasilačke akcije u oblasti pada helikoptera sa predsjednikom Ebrahimom Raisijem.

Azerbejdžan ponudio pomoć Iranu

BAKU - Baku je spreman da pruži svu moguću podršku Teheranu u vezi sa nesrećom u kojoj je učestvovao helikopter iranskog predsjednika Ebrahima Raisija, izjavio je predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

Iran mobiliše vojsku u potrazi za helikopterom u kojem je bio Raisi

TEHERAN - Spasilačka akcija za helikopterom predsjednika Irana Ebrahima Raisija, koji je danas imao nesreću pri prinudnom slijetanju traje u svim pravcima, angažovani su i pripadnici vojske ali vazdušna potraga nije moguća zbog nepovoljnih vremenskih uslova, saopštile su iranske vlasti.

Bajden obaviješten o padu helikoptera

VAŠINGTON - Predsjednik SAD DŽozef Bajden informisan je o padu helikoptera sa iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem, saopšteno je iz Bijele kuće.

Iranski zvaničnik: Helikopter se srušio, život predsjednika u opasnosti

TEHERAN - Život iranskog predsjednika Ebrahima Raisija je u opasnosti nakon pada helikoptera, u kojem je sa njim bio i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, rekao je Rojtersu iranski zvaničnik.

Oglasio se iranski zvaničnik: "Možda će biti potrebno vrijeme"

TEHERAN- Ministar unutrašnjih poslova Irana Ahmad Vahidi potvdio je da je danas helikopter sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem imao incident pri slijetanju u istočnom Azerbejdžanu.