Svijet

Pratite nas na Google news

Policajci iz Bafala pušteni na slobodu bez kaucije

Policajci iz Bafala pušteni na slobodu bez kaucije
Foto: Tanjug/Mike Desmond/WBFO via AP | Policajci iz Bafala pušteni na slobodu bez kaucije
Tanjug

VAŠINGTON - Dvojica policajaca, koji su optuženi za napad na 75-ogodišnjeg demonstranta tokom protesta u Bafalu, puštena su na slobodu bez kaucije.

Policajci Robert Mekejb i Aron Torgalski, koji su se predali jutros policiji, nakon što je u javnost procurio snimak na kojem se vidi kako guraju starijeg demonstranta tokom protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, izjasnili su se da nisu krivi.

Tužilac Džon Flun rekao je da su policajci, koji su suspendovani u petak bez prava na platu, prekoračili ovlašćenja, prenosi Glas Amerike.

Na snimku se vidi muškarac, koji je identifikovan kao Martin Gudino, kako prilazi policijacima. Dvojica policajaca ga potom odguruju i on udara glavom o beton. Na snimku se vidi i krv, kao i kako jedan policajac pokušava da provjeri kako je povređeni muškarac, dok ga drugi požuruje da nastavi da hoda.

Guverner Njujorka Endrju Kuomo rekao je da u onome što je on vidio na snimku ima elemenata krivičnog djela.

"Videli smo nešto užasno i odvratno i vjerujem nezakonito", rekao je Kuomo.

Svih 57 pripadnika policije u Bafalu, ogorčeni zbog suspenzije svojih kolega, napustili su jedinicu za demonstracije, a u znak podrške dvojici policajaca.

Gudino nije bio dostupan za komentar, ali je u stabilnom stanju. Džon Vašington, jedan od organizatora protesta koji poznaje Gudina decenijama, kaže da je on aktivista u borbi za klimatske promjene, dostupne uslove života i protiv policijske brutalnisti.

"Radim ovo već 10 godina, ne pamtim protest na kojem nije bio Martin. Za šta god da samo protestovali on je bio sa nama", rekao je Vašington.

Povezana vijest: 

Policajci gurnuli muškarca, svi pripadnici jedinice dali otkaz

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije