Svijet

Pratite nas na Google news

Twitter blokirao Trampovu video objavu o Flojdu

Twitter blokirao Trampovu video objavu o Flojdu
Foto: N.N. | Twitter blokirao Trampovu video objavu o Flojdu
N.N.

VAŠINGTON - Kompanija Twitter je blokirala video objavu na nalogu izbornog štaba predsjednika SAD Donalda Trampa u kojoj on odaje poštu Džordžu Flojdu, Afroamerikancu koga je tokom intervencije brutalno ubio policajac u Mineapolisu, uz obrazloženje da je kompaniji uručena žalba za kršenje autorskih prava, izvjestio je Rojters.

U objavi na Twitter nalogu Trampovog izbornog štaba nalazio se video snimak u kombinaciji sa fotografijama i predsjednik koji komentariše slike i policijsko ubistvo u Mineapolisu.

U obrazloženju Twittera se navodi da je video koji je postavio američki predsjednik u suprotnosti sa politikom zaštite autorskih prava te kompanije.

"Odreagovali smo na opravdane pritužbe vlasnika autorskih prava ili njhovih ovlašćenih predstavnika za kršenja autorskih prava", navodi se u saopštenju Twittera.

Prethodno je Twitter označio jednu Trampovu objavu o protestima u Mineapolisu ka "veličanje nasilja", dok je američki predsjednik najavio promjene zakona koji štite društvene mreže od sadržaja koje objavljuju njihovi korisnici.

(Tanjug)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije