Olimpijske igre Tokio 2020

Završene Paraolimpijske igre u Tokiju

TOKIO - Paraolimpijske igre u Tokiju završene su u nedjelju ceremonijom na Nacionalnom stadionu kojoj je prisustvovao prestolonasljednik princ Akišino, brat cara Naruhita.

Olimpijske igre u Tokiju srušile rekord gledanja na internetu

NJUJROK - Olimpijske igre u Tokiju bile su najgledanije na internetu u istoriji sa oko šest milijardi minuta "striminga" i 2,9 milijardi pojavljivanja na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram, dok drugi mediji bilježe pad gledanosti.

Filipović: Hvala Srbijo, privilegija je bila biti kapiten

BEOGRAD - Hvala na divnom dočeku, moram da ispravim sve vas, ja sam samo jedan od 13 veličnastvenih, velika je privilegija biti deo ekipe, a onda biti i kapiten na kraju ove divne epoizide, najlepšeg i za neke od nas poslednjeg plesa, rekao je vaterpolista Srbije Filip Filipović.

Preković: Atmosfera u Tokiju mi je dala energiju

BEOGRAD - Organizacija u Tokiju i atmosfera na Olimpijskim igrama promenili su mi ideju sa kojom sam pošla i dali pozitivnu energiju koja mi je pomogla da se popnem na krov Olimpijskih igara, izjavila je danas Jovana Preković, koja je osvojila zlatnu medalju u karateu.

Odbojkašice: Ponosne smo i srećne zbog bronze

Turnir nije bio lak, samo mi znamo sa kakvim preprekama smo se susretale na putu do bronzane medalje, izjavila je večeras kapitenka odbojkašica Srbije Maja Ognjenović.

Polemika o vrednovanju olimpijskih odličja

Zlato iznad svega - ili se ipak računaju i srebro i bronza? Da li je važnije imati više zlata ili ukupno medalja? Odgovor je nijedno. Neki smatraju da sadašnji kriterijumi za sastavljanje liste najuspješnijih zemalja na Olimpijskim igrama nisu dobri.

Filipović najbolji vaterpolista Olimpijskih igara

TOKIO - Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović proglašen je danas za najboljeg igrača vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Olimpijske igre svečano zatvorene, Srbija s najviše medalja u regionu

Tomas Bah, predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) proglasio je završenim 32. ljetne Olimpijske igre u Tokiju, nakon 16 dana

Vučić: Najuspešnije Olimpijske igre za Srbiju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija ove godine imala najuspešnije olimpijske igre.

Odbojkašice Srbije osvojile bronzu

Zadnji dan Olimpijski igara u Tokiju odbojkašice Srbije savladale su Јužnu Koreju 3:0 i tako osvojile bronzu.

Vaterpolisti Srbije posljednjeg dana OI bore se za zlato, odbojkašice za bronzu

Posljednjeg dana Olimpijskih igara u Tokiju, u nedjelju 8. avgusta, vaterpolisti i odbojkašice Srbije boriće se za medalje.

Prvo zlato za francuske odbojkaše

Muška odbojkaška reprezentacija Francuske osvojila je prvo mjesto na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju, što je prva zlatna medalja koju je ta zemlja osvojila u ovom sportu.

Rukometaši Francuske treći put osvojili zlatnu medalju na OI

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je zlatnu medalju na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju i tako postala prva zemlja koja je to učinila tri puta.

Fudbaleri Brazila osvojili olimpijsko zlato

Fudbalska reprezentacija Brazila osvojila je danas zlatnu medalju na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju u muškoj konkurenciji.

Ruskinje prvakinje u sinhronom plivanju

Ruske plivačice osvojile su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u sinhronom plivanju.