Ostali sportovi

Odbojkašice: Ponosne smo i srećne zbog bronze

Odbojkašice: Ponosne smo i srećne zbog bronze
Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs | Odbojkašice: Ponosne smo i srećne zbog bronze

Turnir nije bio lak, samo mi znamo sa kakvim preprekama smo se susretale na putu do bronzane medalje, izjavila je večeras kapitenka odbojkašica Srbije Maja Ognjenović.

"U poređenju sa Rijom, rezultat je malo lošiji. Ali ova bronzana medalja, zaista sija zlatnim sjajem. Poraz od Amerike je bio težak, ali smo veoma srećni i ponosni što smo uspeli da zabeležmo ovakav rezultat", izjavila je Ognjenovićeva na konferenciji za medije po dolasku u Beograd.

Ona se osvrnula i na Olimpijske igre koje će biti održane u Parizu 2024. godine.

"Volela bih da budem deo nacionalnog tima i 2024.godine, ali sada nije realno razmišljati o tome. Uvek je čast igrati za reprezentaciju Srbiju, ali ima vremena do Pariza", poručila je Maja Ognjenović.

Po drugi put se sa Igara Milena Rašić vraća kući sa medaljom.

"Osećaj je sjajan. I mislim da zapravo nismo ni svesne koliki uspeh smo napravile sada u Tokiju. Ponosna sam što smo u Srbiju donele medalju", izjavila je Rašićeva.

Tijana Bošković ponovo je bila neko koje nosio tim do olimpijskog odličja.

"Čast i privilegija je biti deo nacionalnog tima. Uvek smo izuzetno motivisane kada igramo za reprezentaciju. Uprkos porazu u polufinalu, odigrale smo dobro utakmicu protiv Koreje i sreće smo što smo čitavu naciju obradovale medaljom", izjavila je Boškovićeva.

Posljednjih 20 godina selektor Zoran Terzić niže uspehe sa ženskom odbojkaškom reprezentacijom, a posebno je ponosan na odnos tima na Igrama u Tokiju.

"U ovom teškom periodu uspeli smo da dođemo do medalje. Ja rezultat reprezentacije ne gledam samo po tome koje je mesto osvojila na tom takmičenju, gledam celokupnu priču, kakve su bile pripreme, koliko su se trudile, kako su ponašale u selu, na terenu... Ponos koji postoji kod mene već dugo, postoji zbog toga što je ova reprezentacija pokazala kako jedna sportska ekipa treba da se ponaša na terenu i van njega", izjavio je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije