Ostali sportovi

Udarila konja šakom pa izbačena sa Olimpijskih igara

Udarila konja šakom pa izbačena sa Olimpijskih igara
Foto: Screenshot/Twitter | Udarila konja šakom pa izbačena sa Olimpijskih igara

Njemački trener modernog petoboja Kim Raisner izbačena je sa Olimpijskih igara u Tokiju nakon što je šakom udarila konja po imenu Sent Boj, koji je otkazao poslušnost tokom takmičenja.

Petoboj je sport koji se sastoji od pet posebnih disciplina - mačevanja, plivanja, jahanja, streljaštva i trčanja, a Njemica Anika Šleu je doživjela veliko razočarenje nakon nastupa u jahanju.

Naime, ona je bila vodeća poslije mačevanja i plivanja, da bi voljom žrijeba za takmičenje u jahanju dobila konja pod imenom Sent Boj. Na njenu žalost, on se već prethodno pokazao neposlušnim, što je potvrdio i u njenom slučaju.

Jednostavno, odbijao je naredbe i Šleu je ostala bez bodova, a samim tim i bez šansi za medalju. Njemačka olimpijka je čak i počela plakati tokom nastupa zbog neposlušnosti konja, ali pored svih napora, ništa nije mogla uraditi.

Takmičari u modernom petoboju jašu konje s kojima se prije nisu susreli, a uspostavljanje povjerenja sa životinjom u kratkom vremenskom periodu, smatra se dijelom takmičarskog izazova.

Pokušala je reagovati i njen trener Kim Raisner. Prvo je glasno pozivala Šleu da jače šiba konja, što se čulo i u prenosu, a zatim je i sama šakom udarila konja iznad zadnje noge, što je suprotno pravilima.

Raisner je zbog toga diskvalifikovana, a šef njemačkog olimpijskog tima Alfons Herman zatražio je hitnu promjenu pravila u modernom petoboju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije