Poplave u BiH - 2021

Gagović: Pola miliona KM štete samo na infrastrukturnim objektima u Trnovu

​TRNOVO - Poplave su opštini Trnovo samo na infrastrukturnim objektima prouzrokovale štetu od oko pola miliona KM, dok bi konačna procjena trebalo da bude poznata tokom sedmice, rekao je Srni načelnik Trnova Dragomir Gagović.

Štab donio naredbe za saniranje posljedica poplava u Sarajevu

SARAJEVO - Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je nekoliko naredbi s ciljem saniranja posljedica poplava, među kojima je obavezna kontrola vode na lokalnim vodovodima.

Situacija stabilna, u toku popis štete na području Istočne Ilidže

ISTOČNO SARAJEVO - Na području opštine Istočna Ilidža poslije poplava situacija je stabila, a komisije popisuju pričinjenu štetu, izjavio je Srni načelnik opštine Marinko Božović.

U Kantonu Sarajevo proglašeno vanredno stanje zbog poplava

Vlada Kantona Sarajevo je na vanrednoj sjednici proglasila elementarnu nepogodu na ovom području, uzrokovanu poplavama i obilnim padavinama.

Stanje u poplavljenim područjima stabilno

SARAJEVO - Stanje u poplavljenim područjima u sarajevskoj opštini Ilidža zasad je stabilno, ali je kantonalna Uprava civilne zaštite i dalje u pripravnosti zbog trenutnih i najavljenih padavina.

Civilna zaštita u Sarajevu upozorila na mogućnost novih poplava

Sarajevo - Operativni centar Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo izdao je preporuke pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od novih poplava.

Poplave nanijele milionsku štetu OC Јahorina

PALE - Poplave koje su pogodile Јahorinu i Sarajevsko-romanijsku regiju prouzrokovale su milionske štete Olimpijskom centru Јahorina, rekao je direktor ovog centra Dejan Ljevnaić.

Spasioci se probili do odsječenog sela Hotovlje: Mještanima donijeli hranu i lijekove

SARAJEVO - Gorska služba spašavanja Stanica Sarajevo saopštila je da je uspjela danas da se probije do odsječenog sela Hotovlje i da izvrši evakuaciju starije osobe sa tog područja.

Višković: Podrška stanovništvu ugroženom poplavama, opasnost još nije prošla

ISTOČNO SARAJEVO - Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je podršku ugorženom stanovništvu u poplavama u opštinama u sastavu grada Istočno Sarajevo i mogućnost telefonske sjednice Vlade kako bi se naložila sanacije rijeke Željeznice koja je napravila najveću štetu u Istočnoj Ilidži.

Klizište se obrušilo na cestu na Rogoju

Velika količina zemlje i večeras se obrušila na cestu u mjestu Rogoj.

Crveni krst RS dostavio pomoć stanovnicima poplavljnih opština

PALE - Crveni krst Republike Srpske, u skladu sa raspoloživim resursima, dostavio je danas 700 litara vode za piće, 100 pari gumenih čizama i 50 kišnih kabanica opštinama Trnovo i Istočna Ilidža gdje su obilne kišne padavine prouzrokovale plavljenje domaćinstava.

Bosna u Doboju iznad kote redovne odbrane od poplava

DOBOJ - Vodostaj rijeke Bosne u Doboju je premašio kotu redovne odbrane od poplava, u 20.30 časova bio je 301 centimetar.

Bosna u Doboju i dalje raste, skoro dostigla kotu redovne odbrane od poplava

DOBOJ - Vodostaj rijeke Bosne u Doboju u 19.00 časova iznosio je 280 centimetara, 20 centimetara niže od kote redovne odbrane od poplava.

Situacija u Jablanici se stabilizuje, šteta velika

SARAJEVO - Velike kišne padavine koje su zahvatile područje opštine Jablanica pričinile su veliku materijalnu štetu na stambenim i poslovnim objektima, kao i na putnoj infrastrukturi na cijelom području opštine, a situacija se danas polako stabilizuje.

Neretva u opadanju u Konjicu, zatražena pomoć Oružanih snaga BiH

KONJIC - Vodostaj rijeke Neretve u opštini Konjic je u opadanju, a intenzitet padavina se smanjuje, javili su federalni mediji.