Društvo

Crveni krst RS dostavio pomoć stanovnicima poplavljnih opština

Crveni krst RS dostavio pomoć stanovnicima poplavljnih opština
Foto: Srna | Crveni krst RS dostavio pomoć stanovnicima poplavljnih opština

PALE - Crveni krst Republike Srpske, u skladu sa raspoloživim resursima, dostavio je danas 700 litara vode za piće, 100 pari gumenih čizama i 50 kišnih kabanica opštinama Trnovo i Istočna Ilidža gdje su obilne kišne padavine prouzrokovale plavljenje domaćinstava.

Iz Crvenog krsta Srpske saopšteno je da je pomoć dostavljena opštinskim organizacijama Crvenog krsta Istočna Ilidža i Trnovo koje su je podijelile stanovnicima ovih opština.

"Dostavljena interventna pomoć tek je dio podrške za stanovništvo ugroženo poplavama. Podrška ove organizacije neće izostati ni u narednom periodu, kada imamo u planu da posredstvom donatora pokušamo obezbijediti i druge vidove pomoći da bismo podržali stanovništvo u sanaciji nastale štete. Ukoliko stanovništvo posredstvom Crvenog krsta zatraži pomoć, mi smo na raspolaganju i djelovaćemo u što kraćem roku", navodi se u saopštenju.

Svi građani Istočnog Sarajeva kojima je potrebna pomoć Crvenog krsta Srpske u vidu humanitarne robe, a nalaze se u područjima zahvaćenim obilnim kišnim padavinama i poplavama, mogu kontaktirati opštinsku organizaciju Crvenog krsta u svojoj lokalnoj zajednici.

U opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Istočna Ilidža za pomoć se može obratiti sekretaru Ranku Skakavcu na broj 066/904-260, a u Trnovu Biljani Milić na broj 066/904-261, zatim opštinskoj organizacija Crvenog krsta Pale, sjedište Crvenog krsta Srpske - dežurni telefonski broj danas i sutra 057/223-533.

U saopštenju se navodi da Crveni krst Srpske svakodnevno realizuje komunikaciju između opštinskih organizacijama Crvenog krsta, te će u zavisnosti od potreba djelovati sa svim raspoloživim resursima i biti na raspolaganju stanovnicima.

"Humanost ni ovoga puta ne smije izostati", naglašava se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije