Društvo

Struja stigla u sve dijelove Sarajeva

Struja stigla u sve dijelove Sarajeva
Foto: Fena/Ilustracija | Struja stigla u sve dijelove Sarajeva

SARAJEVO - U toku dana uspostavljeno je stabilno snabdijevanje potrošača u svim dijelovima Sarajeva.

U saradnji se ekipama Elektroprijenosa BiH pod napon je puštena trafo stanica 110/10 Azići. Sve raspoložive elektromonterske ekipe JP Elektroprivreda BiH-Podružnice "Elektrodistribucija" Sarajevo su tokom cijelog dana vršile postepeno uključenje distributivnih 10(20)/0,4 kV transformatorskih stanica i opravke kvarova na distributivnoj mreži.

Trenutno je iz sigurnosnih razloga isključeno 11 transformatorskih stanica 10/0,4 kV na područiju Rajlovca koje su poplavljene. Ovi objekti će biti pušteni pod napon nakon što se voda povuče, te izvrši pregled i evenutalna popravka postrojenja.

Ekipe Elektroprijenosa BiH i dalje rade na osposobljavanju TS 110/10 kV Reljevo koja je bez napona. Za sve potrošače koji se električnom energijom snabdijevaju sa ove trafo stanice, napajanje je omogućeno iznalaženjem alternativnog rješenja.

Budući da ekipe Podružnice "Elektrodistribucija" Sarajevo kontinuirano rade na terenu i dalje su mogući kratkorajni prekidi u napajanju električnom energijom, saopšteno je iz Elektroprivrede BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije