SP Qatar 2022.

Društvo

Štab donio naredbe za saniranje posljedica poplava u Sarajevu

Štab donio naredbe za saniranje posljedica poplava u Sarajevu
Foto: Vedran Radenović/Arhiva | Štab donio naredbe za saniranje posljedica poplava u Sarajevu
Srna

SARAJEVO - Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je nekoliko naredbi s ciljem saniranja posljedica poplava, među kojima je obavezna kontrola vode na lokalnim vodovodima.

Službama zaštite i spasavanja, opštinskim štabovima civilne zaštite Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo i komunalnom preduzeću "Rad" naređeno je da stave na raspolaganje sve snage i sredstva u zaštiti i spasavanju ljudi i materijalnih dobara od poplava. Njihovo angažovanje biće vršeno na osnovu iskazane potrebe.

Sve službe su zadužene da svakodnevno kantonalnom Štabu civilne zaštite dostave detaljan izvještaj o provedenim aktivnostima.

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo ima obavezu da svakodnevno kontroliše i ispituje kvalitet vode na lokalnim vodovodima, a štabovi civilne zaštite da obavještavaju stanovništvo o rezultatima kontrole.

Direkciji za robne rezerve Kantona Sarajevo naređeno da izdvoji i stavi na raspolaganje 10 tona nafte za potrebe kantonalnog Štaba civilne zaštite, za upotrebu tehničkih sredstva preduzeća "Rad".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije