Društvo

Situacija stabilna, u toku popis štete na području Istočne Ilidže

Situacija stabilna, u toku popis štete na području Istočne Ilidže
Foto: Srna | Božović: Situacija stabilna, u toku popis štete na području Istočne Ilidže

ISTOČNO SARAJEVO - Na području opštine Istočna Ilidža poslije poplava situacija je stabila, a komisije popisuju pričinjenu štetu, izjavio je Srni načelnik opštine Marinko Božović.

Božović je istakao nekoliko tačaka koje su se pojavile kao problematične, između ostalog, jedna je na Kasindoslskoj rijeci na dijelu koji je uzvodno uz Ulicu Boška Vujadina gdje se rijeka približila lokalnom vodovodu sa kojeg se djelimično snabdijeva i Bolnica "Srbija".

On je naglasio da su ekipe na terenu i mišljenja je da će uspjeti da spriječe da se cjevovod prekine.

Božović je dodao da je u toku sanacija dijela Ulice Druge sarajevske brigade, a obezbijeđena je i benzinska pumpa kojoj je prijetila rijeka Željeznica.

"Na terenu su i projektanti iz `Voda Srpske` koji rade reviziju postojećeg projekta i za petak smo dogovorili sastanak kada će se znati dalji konkretniji koraci u vezi sa ovim projektom", istakao je on.

Božović je naveo da popisne komisije aktivno rade na terenu, jedna popisuje štetu nastalu na zemlji koja je usljed erozije i visokih voda odnesena, a druga popisuje materijalnu štetu na individualnim objektima.

Snabdijevanje strujom i vodom je uredno, škole rade redovno, osim Osnovne škole "Jovan Dučić" u kojoj, najvjerovatnije, ni sutra neće biti nastave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije