Sukob u Nagorno Karabahu

Pronađena tijela 22 jermenska vojnika

STEPANAKERT - Spasioci koji rade u hitnim službama u Nagorno-Karabahu pronašli su 22 jermenska vojnika, čija su tijela sklonjena sa lokacija na kojima je bilo vojnih operacija, saopštila je danas pres služba ministarstva za vanredne situacije Nagorno-Karabaha.

Nagorno-Karabah: Azeri zarobili desetine naših vojnika

STEPANAKERT - Vlasti u Nagorno-Karabahu su danas optužili Azerbejdžan da su zarobili "nekoliko desetina jermenskih vojnih lica, čime su prekršili mirovni sporazum", navodi se u saopštenju.

Rat poslije rata u Nagorno-Karabahu, jezivi snimci kruže internetom

Dvojica starijih Jermena kojima su odrubljene glave u sukobu oko Nagorno-Karabaha identifikovana su nakon objave kratkih video-snimaka koji su se dijelili u aplikacijama za razmjenu poruka. Ljudi iz njihovih sela izjavili su da oni nisu bili borci, prenosi Gardijan.

Situacija u Nagorno-Karabahu se normalizovala

MOSKVA - Ruski mirovnjaci zaustavili su kršenje primirja u Nagorno-Karabahu i do sada se situacija u regionu normalizovala, izjavio je Rustam Muradov, komandant ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba Nagorno-Karabah.

Rusija prijavila prvo kršenje sporazuma u Nagorno-Karabahu

MOSKVA - Sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu prekršen je prvi put otkako su obuzdana neprijateljstva sukobljenih strana i otkako su u regionu raspoređene ruske mirovne trupe, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Jermenija: Azerbejdžan ponovo napada u Nagorno-Karabahu

JEREVAN - Azerbejdžanske oružane snage ponovo su pokrenule borbena dejstva u Nagorno-Karabahu, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane.

Prvi ruski obavještajac otkrio ko potpiruje vatru u Nagorno-Karabahu

Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije (SVR) Sergej Nariškin optužio je jedan broj zapadnih država da pokušava ponovo da raspiri sukob u Nagorno-Karabahu.

Turska šalje mirovnjake u Azerbejdžan

ANKARA - Turski parlament odobrio je slanje mirovnih trupa u Azerbejdžan koje će nadgledati poštovanje sporazuma o prekidu vatre oko Nagorno-Karabaha, prenio je AP.

Putin: Status Karabaha nije riješen

Konačni status Karabaha nije riješen, Moskva održava status kvo, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za televiziju "Rusija 24".

Pašinjan smijenio šefa diplomatije jer ga je demantovao

JEREVAN - Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da je odlučio da smijeni ministra spoljnih poslova Zohraba Mnacakanjana, koji je negirao današnje tvrdnje Pašinjana da je status grada Šuši u Nagorno Karabahu bio tema mirovnih pregovora s Azerbejdžanom.

Ruska vojska postavila osmatračnice u Karabahu, zaštićen manastir

U području gdje se izvodi mirovna operacija u Karabahu, duž linije razdvajanja završeno je postavljanje osmatračnica ruskih mirnodopskih snaga, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Šta su sve Rusi dopremili od tehnike u Nagorno-Karabah

Ruska vojska je u sporni region Nagorno-Karabah rasporedila napredni sistem za elektronsko ratovanje RB-341V "Leer-3", prenose strani mediji.

Jermeni razočarani i u Vladu i u Rusiju

PARIZ - Kamion natovaren namještajem zaustavio se pored česme na uskom planinskom putu, pored njega sumorna lica članova jedne jermenske porodice, koja je nakon potpisivanja moskovskog mirovnog sporazuma između Jermenije i Azerbejdžana, napustila Nagorno-Karabah i putuje ka Sotku, gradu na istoku Jermenije.

Ruska vojna policija patrolira u Nagorno-Karabahu

MOSKVA - Ruska vojna policija počela je patroliranje sjevernim i južnim zonama u Nagorno-Karabahu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pašinijan: Poslije pada Šušija nije bilo svrhe boriti se

JEREVAN - Jermenski premijer Nikol Pašinijan izjavio je sinoć da se o sporazumu o okončanju sukoba u Nagorno-Karabahu nije raspravljalo, jer je trebalo da se usvoji brzo, u trenutku kada je situacija na bojnom polju bila kritična.