Sukob u Nagorno Karabahu

Amerika upozorava na novi rat na Kavkazu

VAŠINGTON - Državni sekretar SAD Entoni Blinken obavijestio je malu grupu kongresmena da američka vlada prati mogućnost da bi Azerbejdžan uskoro mogao da izvrši invaziju na Jermeniju, rekla su dva dobro obavještena neimenovana izvora.

Borel komentarisao situaciju u Nagorno-Karabahu

MOSKVA - EU je spremna da preduzme "odgovarajuće mjere" protiv Azerbejdžana ukoliko se pogorša situacija u Nagorno-Karabahu, izjavio je danas visoki predstavnik Unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel.

Azerbejdžan nastavlja operaciju: Alijev traži da Jermeni polože oružje

STEPANAKERT - Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da uspješno nastavlja antiterorističku operaciju u Nagorno-Karabahu, dok je predsjednik zemlje Ilham Alijev rekao da će operacija biti obustavljena nakon što jermenske snage polože oružje.

Zbog čega se ratuje u Nagorno-Karabahu

STEPANAKERT – Nagorno-Karabah nalazi se na južnom Kavkazu na oko 300 kilometara zapadno od glavnog rada Azerbejdžana, Bakua. Ta oblast nalazi se pod jermenskom vojnom kontrolom i većinom je naseljavaju Jermeni, iako se praktično nalazi na teritoriji Azerbejdžana.

Rusija apeluje: Obustaviti krvoproliće u Nagorno-Karabahu

MOSKVA - Rusija je danas apelovala na Jermeniju i Azerbejdžan da obustave krovoproliće u regionu Nagorno-Karabah, gdje je Azerbejdžan pokrenuo masivne artiljerijske udare.

Počeo rat u Nagorno-Karabahu, Azerbejdžan gađa jermenske položaje (VIDEO)

STEPANAKERT - Azerbejdžan je pokrenuo operaciju lokalnog karaktera u Nagorno-Karabahu radi uspostavljanja ustavnog poretka, saopštilo je Ministarstvo odbrane te republike.

Pronađena tijela 22 jermenska vojnika

STEPANAKERT - Spasioci koji rade u hitnim službama u Nagorno-Karabahu pronašli su 22 jermenska vojnika, čija su tijela sklonjena sa lokacija na kojima je bilo vojnih operacija, saopštila je danas pres služba ministarstva za vanredne situacije Nagorno-Karabaha.

Nagorno-Karabah: Azeri zarobili desetine naših vojnika

STEPANAKERT - Vlasti u Nagorno-Karabahu su danas optužili Azerbejdžan da su zarobili "nekoliko desetina jermenskih vojnih lica, čime su prekršili mirovni sporazum", navodi se u saopštenju.

Rat poslije rata u Nagorno-Karabahu, jezivi snimci kruže internetom

Dvojica starijih Jermena kojima su odrubljene glave u sukobu oko Nagorno-Karabaha identifikovana su nakon objave kratkih video-snimaka koji su se dijelili u aplikacijama za razmjenu poruka. Ljudi iz njihovih sela izjavili su da oni nisu bili borci, prenosi Gardijan.

Situacija u Nagorno-Karabahu se normalizovala

MOSKVA - Ruski mirovnjaci zaustavili su kršenje primirja u Nagorno-Karabahu i do sada se situacija u regionu normalizovala, izjavio je Rustam Muradov, komandant ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba Nagorno-Karabah.

Rusija prijavila prvo kršenje sporazuma u Nagorno-Karabahu

MOSKVA - Sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu prekršen je prvi put otkako su obuzdana neprijateljstva sukobljenih strana i otkako su u regionu raspoređene ruske mirovne trupe, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Jermenija: Azerbejdžan ponovo napada u Nagorno-Karabahu

JEREVAN - Azerbejdžanske oružane snage ponovo su pokrenule borbena dejstva u Nagorno-Karabahu, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane.

Prvi ruski obavještajac otkrio ko potpiruje vatru u Nagorno-Karabahu

Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije (SVR) Sergej Nariškin optužio je jedan broj zapadnih država da pokušava ponovo da raspiri sukob u Nagorno-Karabahu.

Turska šalje mirovnjake u Azerbejdžan

ANKARA - Turski parlament odobrio je slanje mirovnih trupa u Azerbejdžan koje će nadgledati poštovanje sporazuma o prekidu vatre oko Nagorno-Karabaha, prenio je AP.

Putin: Status Karabaha nije riješen

Konačni status Karabaha nije riješen, Moskva održava status kvo, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za televiziju "Rusija 24".