Zdravlje

Da li Cezar salata deblja

Da li Cezar salata deblja
Foto: Pixabay/Ilustracija | Da li Cezar salata deblja

Kada govorimo o salatama, jedna bez premca i jedna od omiljenih je dobro poznata Cezar salata.

Sočna i ukusna, prosto ne možete prestati da je jedete. Ipak, iako u sebi nosi naziv "salata", koji imaju zdravi obroci, da li je i koliko ona zapravo zdrava?

Odgovor daje nutricionista Milka Raičević.

“Da, Cezar salata goji. Ja je smatram gurmanskim specijalitetom. Međutim, ako bismo neke sastojke zamenili, onda bismo mogli da imamo zdrav obrok. Ako mene pitate, ja bih izbacila majonez, pavlaku i parmezan kao sastojke koji najviše goje u ovoj salati”, kaže sagovornica portal Ona.rs.

Umjesto toga, ona kaže da ubacimo limunov sok i maslinovo ulje, a ako bismo da napravimo posnu varijantu, piletinu možemo zamijeniti pečurkama, pasuljem ili boranijom.

Međutim, kada je riječ o slanini, Milka Raičević nema ništa protiv.

“Prženjem slanina gubi masnoću i hrskava te dati poseban šmek salati. S druge strane, pola kriške tostiranog hleba je sasvim dovoljno za jednu porciju Cezar salate. Ali ako napravite veću činiju ili tanjir, onda je moj savet da je podelite na dva obroka, a ako se odlučite za dijetalnu varijantu koju smo pomenuli, onda je moj predlog da je pojedete za ručak”, kaže Milka Raičević, prenosi Ona.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije