Zdravlje

Da li treba kupovati novi donji veš svakih šest mjeseci

Da li treba kupovati novi donji veš svakih šest mjeseci
Foto: Rodolfo Clix/Pexels | Da li stvarno treba kupovati novi donji veš svakih šest mjeseci

Garderobu kupujemo prema potrebi ili prema željama, obuću istu, kao i kozmetiku, a o onome što se ne vidi izgleda da manje razmišljamo i u to manje ulažemo. U te “sporednije” stvari svakako spadaju donji veš i čarape.

Koliko često kupujete sasvim novi veš?

I on ima rok trajanja, i to ne zbog cijepanja. Ranije se na internetu vodila debata o tome koliko često morate kupovati donji veš i izbaciti stari iz upotrebe.

Činilo se da navedeni period od šest do devet mjeseci zaista niko ne poštuje. I izgleda da i ne treba ići u takav ekstrem.

Kada su u pitanju žene, sve zavisi od vrste donjeg veša koji nosite. Žene koje nose sintetičke materijale u donjem vešu kao što su poliester i saten možda će morati da ih malo češće mijenjaju jer je jedan od nedostataka nošenja te vrste donjeg veša to što nisu od prirodnog materijala, prenosi Pink.rs.

Sa pamukom je druga priča.

Što se tiče zamjene i kupovine novih - to je više do ličnih želja. Ako imate veliki izbor i mnogobrojan veš, nećete morati da ga mijenjate toliko često jer ga toliko i ne nosite.

“Pamuk je prirodna tkanina. Prozračna je, pa omogućava intimi da diše. Neki od tih drugih zadržavaju znoj i tjelesne tečnosti, što povećava mogućnost infekcija”, kaže dr Šepherd za “Essence”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije