Zdravlje

Pratite nas na Google news

Kako se radi fitnes lica

Kako se radi fitnes lica
Foto: Image by Kai Miano from Pixabay | Fitnes za lice - zateže sve mišiće lica
N.N.

Da li se i vi spremate za proljećno osvježavanje lica, ali niste raspoloženi za ozbiljne intervencije i bockanje? Za vas je tretman koji vraća tonus mišićima, ubrzava cirkulaciju, ublažava bore, vrši limfnu drenažu i kao rezultat daje izraženije i zategnutije konture lica, amaterski rečeno - podiže lice.

" Ova tehnika u svijetu je poznata kao neinvazivni lifting odnosno trening lica koji zateže i tonizira svih 40 mišića na licu. Namijenjen je svima - mladim ženama tretman pomaže u očuvanju tonusa dok starijima sa izraženim borama i opuštenim licem pomaže da se koža i mišići zategnu a bore ispeglaju", kaže Tamara Matić, viši fizioterapeut.

Tretman je u potpunosti personalizovan zavisno od konkretnog stanja kože, načina života i dnevne rutine. Radi se na cijelom licu, a s obzirom na stanje može da se fokusira i na određeni problem kao što su nazolabijalne bore, podbradak, obrazi, podočnjaci, kesice ispod očiju, bore smejalice ili mrštilice, čelo. Traje 40-60 minuta i ima nekoliko faza.

Počinje ručnom masažom lica snažnijim pokretima kako bi se podstakla cirkulacija krvi i ubrzao protok limfe, što omogućava da do kože stigne više hranljivih sastojaka, da se pojača proizvodnja kolagena i poboljša hidratacija.

"Na ovaj način bore se vidno smanjuju, koži se vraća čvrstina i sprečava da se opusti, odnosno cijelo lice se podiže, a licu se vraća blistav, zdrav, svjež i mladalački izgled", kaže Tamara Matić.

Masažeri konturišu

Poslije ručne masaže slijede masažeri za lice i valjci - valjak od žada i gua ša sa kamenčićima kojima se vrši limfna drenaža i konturisanje lica. Dio masaže alatkama mora da bude nježan, bez jakog pritiska.

"Efekte masaže pojačavaju aktivni sastojci iz prirodnih preparata koji se koriste, poput ulja i losiona sa uljima argana, koštica od grožđa, divlje ruže", pojašnjava Matićeva.

Aparat zateže mišiće

Kad je koža pripremljena, drenirana i nahranjena aktivnim sastojcima, prelazi se na aparat koji blagim električnim talasima stimuliše mišiće, konturiše jagodice i vraća elastičnost koži. Aparat se koristi uz aplikaciju prirodnih hidratantnih seruma sa hijaluronom i kolagenom koji oporavljaju, hrane i hidriraju kožu.

I na kraju hlađenje

Poslije aparata za stimulaciju posljednji korak tretmana je hlađenje lica, što dovodi do ispuštanja toksina iz kože i hlađenja mišića, slično istezanju tijela nakon napornih vežbi.

"Pored toga što dovodi do željenog cilja i ljepšeg izgleda u ogledalu, sam tretman je jako prijatan i ugodan. Rezultati se vide poslije prvog tretmana, a broj tretmana zavisi od stanja kože i godina ", kaže.

(Blic.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije