Zdravlje

Gdje griješite u njezi kože lica zimi?

Gdje griješite u njezi kože lica zimi?
Foto: boaphotostudio/Pixabay | Gdje griješite u njezi kože lica zimi?

Dolaskom zime, i sami znate da vaša koža zahtijeva intenzivniju njegu zbog niske razine vlage, hladnoće i razlike između unutarnje i vanjske temperature.

Zbog vanjskih čimbenika, postupno se smanjuje količina nužnih lipida u međustaničnom prostoru, zbog čega iritirajuće tvari lakše prodiru u kožu uzrokujući osjetljivost i upalu te gubitak vlage kože. Zbog toga, može vam se pojaviti osjećaj suhoće, zategnutosti, pa čak i svrbež i peckanje kože, i zato je potrebno promijeniti beauty rutinu i proizvode koje ste do sada koristili.

Čistilica za lice

Prije svega, pokušajte zamijeniti čistilicu za lice umirujućim čistačem u obliku gel kreme koji će sačuvati lipide i smiriti osjetljivost kože.

Piling

Zamijenite agresivne pilinge za lice postupnom uporabom retinoida ili mikropilinga umjesto kemijskih i mehaničkih pilinga, koji su idealni za korištenje nakon ljeta.

Aktivni sastojci

Ne trebate ih potpuno izbjegavati, ali ako koristite bilo koji od aktivnih sastojaka (retinol, salicilna, glikolna i sl. kiselina), svedite ih na minimum jer mogu povećati iritaciju, crvenilo i suhoću kože. Koristite jedan aktivni sastojak u rutini pa ga mijenjajte po danima, uz dodatno hidriranje.

Hidriranje u slojevima

Nanošenje hidratantnih sastojaka i proizvoda u slojevima smanjuje onu neugodnu zategnutost kože. Krenite s micelarnom vodicom, tonerom, pa hijaluronskom kiselinom ili peptidima.

Dnevna i noćna njega

Ono što ste do sada koristili – udvostručite. Za dan i noć upotrebljavajte kreme bogatijih tekstura koje će nahraniti kožu i zaštititi njezin vanjski omotač.

Okoloočna krema

Okoloočno područje tijekom zime posebno je osjetljivo, pa pogotovo u ovom periodu nemojte izbjegavati nanošenje okoloočne kreme, koja će vam nahraniti to područje.

(Ljepota&Zdravlje)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije