Zdravlje

I ukrasne biljke imaju terapeutska svojstva

I ukrasne biljke imaju terapeutska svojstva
Foto: N.N. | I ukrasne biljke imaju terapeutska svojstva

Iscjeliteljske sposobnosti ne posjeduju samo ljekovite trave, već se ovo pripisuje i ukrasnim biljkama! Terapija cvijećem je metoda rada sa različitim cvjetovima, koja se temelji na njihovom izgledu, mirisu, ekstraktu, boji i energiji.

Afrička ljubičica

Ova biljka doprinosi iscjeljivanju težih duhovnih stanja, oslobađaju staru, tešku energiju i otvara prostor za čistu i pozitivnu energiju. Osim toga, odlična je za čišćenje prostora, ali i za čišćenje vlastitog fizičkog tijela. Ljubičasta boja ove biljke je boja za koju se vjeruje da ima iscjeliteljska svojstva.

Gardenija

Gardenija je biljka koja je odlična za sve ljude koji pate od hroničnog stresa, nagomilanog umora i osjećaja beznadežnosti usljed nagomilanih obaveza. Njeni cvjetovi uklanjaju stresne emocije iz svakodnevnog života i podstiču na smijeh i zabavu cjelokupnu porodicu u čijem okruženju se gardenija uzgaja. Ova biljka širi energiju prefinjenosti, pozitivnih misli i snova. Doprinijeće da se što lakše zaborave sav stres i brige.

Ivančica

Ova biljka, u narodu poznata i pod nazivom margareta, najčešće se uzgaja u baštama i terasama i ne zahtijeva veliku njegu kako bi uspjela i cvjetala. Bijela boja latica ove biljke donosi smirenost i čistoću uma. Ivančica će se pobrinuti da otkloni sav stres, doprinijeće stvaranju osjećaja mira i spokojstva i doprinijeti da se posvetimo bitnim stvarima i aspektima života. Vjeruje se da ova biljka šalje poruku i energiju pojednostavljivanja stvari oko nas.

Bambus

Ovo je izuzetno popularna biljka zbog svoje otpornosti i dekorativnog izgleda. Predstavlja izdržljivost i vitalnost, dug život i mladost. Neutrališe negativne uticaje iz okoline i može da raste u izuzetno negostoljubivim uslovima. Podstiče diplomatske odnose i dobre novčane prilike ako se postavi u kancelariju.

Jorgovan

Jorgovan je divan smirujući cvijet koji pomaže u borbi protiv užurbanosti, stresa usljed svakodnevnih nagomilanih obaveza i jurnjave u svakodnevnom životu. Pogodan je za ljude koji pate od anksioznosti ili depresije, ali i one koji su usamljeni tokom dana u svom domu. Energija koju emituje ova biljka je da sve iritantne, depresivne misli moraju biti zamijenjene pozitivnim stavovima.

Orhideja

Ova biljka predstavlja ljubav, ljepotu, erotiku, bogatstvo duha i materijalno bogatstvo. Postavljena u sektoru ljubavi, pojačava postojeće veze ili donosi ljubav u vaš život. Takođe je efektna i u poslovnom prostoru, budući da predstavlja plodnost, može doprinijeti umnožavanju povoljnih poslovnih prilika i sreće.

Energija orhideje je vrlo visoka. Ona vas podsjeća da ste zaslužili samo ono najbolje i da je to jedina stvar na koju se treba usredotočiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije