Zdravlje

Jeste li čuli za holističku masažu?

Jeste li čuli za holističku masažu?
Foto: N.N. | Jeste li čuli za holističku masažu?
N.N.

Holistička masaža je drevni, individualan tretman koji je specijalno kreiran za svakog klijenta. Ona je posebno fokusirana na emocionalno i duhovno blagostanje, a jednako utiče na oslobađanje toksina iz tijela, kao i smirivanje bolova u leđima.

Tehnika holističke masaže se koristila hiljadama godinama u Egiptu, Kini i Indiji. Ajurveda, drevni indijski iscjeljiteljski tretman kombinuje ovu vrstu masaže sa biljnim ekstraktima, začinima i aromatičnim uljima.

Holistička masaža je pojam koji se koristi u savremenoj i alternativnoj medicini da se objasni svaki terapetuski, iscjeljujući ili lični razvoj. Ona kombinuje različite stilove, koje vrhunski holistički terapeuti kombinuju i prilagođavaju trenutnim potrebama klijenta.

Osim holističkih masaža u kojima se posebna pažnja posvećuje disanju, postoje i razne manuelne tehnike- relaks, akupresurna, triger point, šiacu i slično.

Što se tiče benefita, osim što umiruje, oslobađa od umora i napetosti, holistička masaža aktivira parasimpatički nervni sistem, usporava rad srca i disanje. Posebno se preporučuje ljudima koji pate od anksioznosti, povišenog krvnog pritiska, bolova u vratu, leđima i krstima.

(B92)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije