Zdravlje

Kako da se oslobodite bolova i ukočenosti u vratu?

Kako da se oslobodite bolova i ukočenosti u vratu?
Foto: N.N. | Kako da se oslobodite bolova i ukočenosti u vratu?
N.N.

Bolovi i ukočenost u vratu, a svi smo ih iskusili makar jednom, otežavaju izvođenje nekih najosnovnijih radnji, a to znači da želimo da što prije prođu!

Iako je u najvećem broju slučajeva riječ o privremenom bolu i ukočenosti koja prolazi sama od sebe kroz nekoliko dana, ovo može da bude vrlo neprijatno iskustvo.

Ako želite da se oslobodite bolova i ukočenosti u regiji vrata, evo kako možete to da uradite.

Toplota ili led

Primjenom toplote na vratu i u predjelu ramena smanjićete grčenje mišića i doprinijeti tome da manje osjećate bol. Takođe i led vam može pomoći da se smanji upala i da se osjeti olakšanje. Kako biste otkrili šta vam više prija od ove dvije vrste “tretmana” za ublažavanje bolova u vratu, možete naizmjenično da eksperimentišete sa hladnim i toplim oblogama. Zagrijani termosi sa vodom ili kesice s ledom su najjednostavnije opcije, od kojih ni jednu ne treba direktno da stavljate na kožu, već preko pamučne gaze.

Vruća voda pod tušem

Ako želite trenutno olakšanje bolova u vratu, možete ući pod tuš i pustiti vruću vodu. Mlazevi vruće vode masiraće nježno vaša ramena i vrat i opustiti vaše zgrčene mišiće. Opušteni mišići omogućiće vam veću pokretljivost.

Istezanje

Iako su vaši pokreti zbog bolova i ukočenosti u vratu ograničeni, nježno istezanje mišića takođe vam može pomoći da ublažite bolove koje osjećate. Dok budete radili ove vježbe potrebno je da budete oprezni i da se istežete onoliko koliko vam mišići dozvoljavaju. Naginjanje glavu na jednu pa na drugu stranu, napred i nazad je sve što vam je potrebno da biste opustili vratne mišiće.

Masaža

Ako osjećate vrlo intenzivan bol u vratu pri kom se čine bezuspješnim svi vaši pokušaji da ga se oslobodite, masaža je vaše rješenje. Svakako ova vrsta masaže treba da bude sprovedena od strane licenciranog terapeuta ili kiropraktičara, kako se vaše stanje ne bi još više pogoršalo.

( zenskimagazin.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije