Zdravlje

Kako se pravilno tuširati tokom zime

Kako se pravilno tuširati tokom zime
Foto: Pixabay | Kako se pravilno tuširati tokom zime

Da li se tuširate vrelom ili hladnom vodom? Koliko puta dnevno/nedjeljno uživate u kupki? Tuširanje može da vam podmladi kožu, a evo šta stručnjaci savjetuju.

Zima je kalendarski veoma blizu, ali hladni dani su stigli i vrijeme je da se pobrinete za svoju kožu, kako bi i tokom narednih mjeseci bila lepa i zdrava. Jedan od načina za pospješivanje zategnutosti kože, koji će je ujedno učiniti i mlađom, jeste i način tuširanja.

Dok ljeti volimo tuširanje hladnijom vodom kako bismo se osvježili, zimi je kod većine ljudi drugačije, a stručnjaci širom svijeta savjetuju da se i tokom hladnih dana tuširamo hladnom vodom, jer to utiče i na opšte zadravlje i na ljepotu.

Kako toplota utiče na kožu i kako da je zaštitite

Ukoliko tijelo održavamo hladnijim, koža će nam biti zategnutija i mlađa.

Doktori sugerišu da samo 11 minuta nedjeljno izlaganja hladnoj vodi može poboljšati kolagen, koji će zauzvrat smanjiti bore, smanjiti nivo stresa, upalu i čak možda poboljšati san.

Pravilno tuširanje preporučeno je da traje 11 minuta nedjeljno, s tim da ih je potrebno podijeliti u tri sesije od dva-tri minuta, tako da ne bude previše grubo za tijelo, prenosi "Mirror".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije