Zdravlje

Kardio vježbama Adrijana Lima jača pluća, srce i održava formu

Kardio vježbama Adrijana Lima jača pluća, srce i održava formu
Foto: N.N. | Kardio vježbama Adrina Lima jača pluća, srce i održava formu

Model Adrijana Lima bliži se četrdesetoj, a i dalje izgleda zanosno. Međutim, iza tog izgeda stoji jedan izuzetno velik trud i mogo odricanja. Najveća odricanja su naravno ona po pitanju hrane.

Poznata brazilska ljepotica davno je otkrila da je iz svoje ishrane praktično potpuno izbacila grickalice i slatkiše, zamijenila ih je sirovim voćem i povrćem.

Pored ishrane, mnogo je faktora koji su zaslužni za njen savršeno očuvan izgled i nevjerovatnu liniju, tu je ishrana pod broj jedan, obavezne vježbe joge i meditacije, kao i naporni svakodnevni treninzi.

Međutim, gdje god bila i u kakvim god uslovima boravila, Adrijana jednu vježbu nikada ne izbacuje iz svoje rutine, u pitanju je jedna od osnovnih kardio vježbi - preskakanje konopca.

Njene, karadio vježbe podrazumijevaju i trčanje na traci, vožnju bicikla, preskakanje stepenica ali u ritmu u kojem vam srce brže radi, u pitanju je opseg između 60 do 85 otkucaja u sekundi.

Ono štoje vrlo važno za svaku vrstu kardio treninga, a za zavidne rezultate najbolje je kombinacija nekoliko kardio vježbi, koje ne bi trebalo da traju manje od pola sata.

Kardio vježbama povećava se i priliv krvi u mozak, zbog čega se povećava koncentracija. Smanjuje se stres i jača imunološki sistem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije