Zdravlje

Koji dio pečenog pileta je toksičan

Koji dio pečenog pileta je toksičan
Foto: Pexels | Koji dio pečenog pileta je toksičan
N.N.

Jedan od razloga je dostupnost, blag ukus bez jakog mirisa, ali i cijena koja je pristupačnija od, na primjer, junetine, teletine ili svinjetine. Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zravlje organizma.

Međutim, ne smatraju se svi dijelovi pileta dobri za ljudsko tijelo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zahvaljujući iskustvu brojnih kuvara koji su svoja iskustva u kuvanju prenijeli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje dijelove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savjetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas rijetko koristi), jer upravo ovaj dio pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije