Zdravlje

"Lek" na obilježavanju Svjetskog dana doktora porodične medicine

"Lek" na obilježavanju Svjetskog dana doktora porodične medicine
Foto: N.N. | "Lek" na obilježavanju Svjetskog dana doktora porodične medicine

Povodom Svjetskog dana doktora porodične medicine, u Zvorniku je 18. i 19. maja upriličen stručni skup Udruženja ljekara Republike Srpske – Podružnica Zvornik, kojem su se pridružili i ljekari iz drugih domova zdravlja RS i FBiH, kao i gosti iz susjedne Srbije.

Svoj doprinos ovoj manifestaciji dala je i farmaceutska kompanija Lek d.d. članica Skupine Sandoz, organizacijom dva stručna edukativna predavanja koja su održali acc.prof.dr. Snježana Milićević spec. urolog i dr. Nikola Šobota spec. inter med.- kardiolog.

Predavanja iz oblasti urologije i kardiologije, sa osvrtom na najnovije smjernice u liječenju urinarnih infekcija i hipertenzije, imala su za cilj da pokažu najnovija svjetska otkrića i metode kada je u pitanju dijagnosticiranje, tretman i savremeno medikamentozno liječenje.

"Kao dugogodišnji partner Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske i ove godine smo željeli odati priznanje porodičnoj medicini kao stubu primarne zdravstvene zaštite. Smatramo da su ovakvi susreti i međusobna razmjena znanja i iskustava među ljekarima od velike važnosti, jer moramo biti u korak sa najnovijim dostignućima kako bi našim pacijentima pružili što bolju osnovnu medicinsku zaštitu. Jedan od zadataka kompanije Lek jeste da podržava ovakve skupove te kroz stručna predavanja i diskusije doktorima omogući pristup najnovijim liječničkim postupcima i metodama", poručili su iz Leka.

Farmacetska kompanija Lek d.d. kao članica Skupine Sandoz, ima za cilj da pronalazi nove načine za poboljšanje i produženje života ljudi te omogući dostupnost visokokvalitetnih lijekova za sve. Kao društveno-odgovorna kompanija, Lek podržava i organizuje veliki broj programa usmjerenih na povećanje dostupnosti lijekova, ali i širenje novih informacija iz područja medicine kroz edukaciju zdravstvenih radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije