Zdravlje

Mjesto bubuljice na licu mnogo govori o zdravlju

Mjesto bubuljice na licu mnogo govori o zdravlju
Foto: Pixabay/Ilustracija | Mjesto bubuljice na licu mnogo govori o zdravlju

Prema učenju tradicionalne kineske medicine, lice je prozor zdravlja. Čelo, nos, brada, desni i lijevi obraz - pet su zona koje daju naznake šta se događa u organizmu.

Naše tijelo govori jedinstvenim jezikom o neuravnoteženosti koja se događa u organizmu, a lice pruža mnoge informacije o tome. Svaka zona lica refleksija je pet elemenata u prirodi i čoveku - vatre, zemlje, vode, metala i drveta.

Budući da svaki element odgovara određenim organima, naše lice šalje vidljive signale koji mogu reći šta se događa u tijelu.

Ljekari znaju da ih čitaju i tumače promejne na tijelu, ali to možete i sami ukoliko znate šta bi trebalo da radite.

Čelo

Prema drevnoj kineskoj medicini, lice se dijeli na zone na kojima se može očitati djelovanje pojedinih organa. Čelo se povezuje sa probavnim sistemom. Bubuljice mogu biti posljedica nepravilnog rada tankog crijeva, ali i ishrane sa previše nezdravih masti.

Stoga se preporučuje da uravnotežite ishranu, smanjite unos masti i pijete više tečnosti. Osim na probleme sa probavom, akne na čelu mogu ukazivati na dehidraciju organizma.

Nos

Nos otkriva stanje srca, pa tako proširene pore i akne na tom dijelu mogu biti znak visokog krvnog pritiska. U tom slučaju preporučuje se da se smanji unos nezdravih masti i zamenite ih omega-3 masnim kiselinama, kao i da u ishranu uključite više povrća i voća.

Brada

Brada otkriva stanje želuca, pa akne na tom dijelu mogu biti posljedica prekomernog unosa mliječnih proizvoda i masne hrane. Takođe, najčešće ukazuju na probleme s tankim crijevom.

Desni obraz

Ova zona lica se odnosi na pluća, gornje disajne puteve i debelo crijevo. Problemi s plućima i debelim crijevom oslikavaju se kao problemi sa kožom u ovom predjelu.

Lijevi obraz

Lijevi obraz je povezan je sa jetrom i žuči. Ispucali kapilari i crvenilo mogu da znače upalu ili postojanje toksina u jetri, a crvenilo i osip često su znak visokog krvnog pritiska.

Akne, bubuljice, svrab i suvoća kože lijevog obraza mogu da otkriju emocionalne probleme, kao što su bijes i depresija.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije