Zdravlje

Multifokalna sočiva "Synergy" stigla i u BiH

Multifokalna sočiva "Synergy" stigla i u BiH
Foto: N.N. | Multifokalna sočiva "Synergy" stigla i u BiH

Specijalna bolnica za oftalmologiju „Svjetlost“ Banjaluka, zajedno sa ostalim klinikama iz grupacije Svjetlost u regionu, prva je dobila trenutno najkvalitetnija multifokalna sočiva Synergy, kompanije Johnson&Johnson.

Šta je to što ova sočiva čini posebnim?

Njihova nevjerovatna sličnost sa prirodnim sočivom koja omogućava pacijentu da već nakon 24-36h vidi savršeno na svim udaljenostima.  Nusefekti skoro da ne postoje, kao što ne postoji ni razlika u kvalitetu noćnog i dnevnog vida, što je kod multifokalnih sočiva prethodnih generacija predstavljalo problem.

„U ostatku ove i početkom naredne godine očekuje nas još noviteta na polju oftalmologije. Želja nam je da svi ljudi u BiH imaju priliku da za svoj vid dobiju ono što je trenutno na svjetskom tržištu najkvalitetnije i s  tim ciljem smo uzeli i ova sočiva koja su prava revolucija na polju multifokala,“ izjavio je dr Bojan Kozomara, direktor specijalne bolnice za oftalmologiju „Svjetlost“ Banjaluka.

„Dovoljno je reći da je prof. Gabrić prvi implantirao ova sočiva u našoj regiji, a ako hirurg koji je do sada napravio preko 40.000 operacija kaže da su posebna, onda ne treba sumnjati u njihov kvalitet i rezultate,“naglašava dr Kozomara.

Kome su namijenjena ova sočiva?

Ova sočiva namijenjena su svim osobama koje žele korigovati dioptriju za čitanje, a u isto vrijeme ne žele izgubiti na kvalitetu vida na daljinu i srednju daljinu. Još jedna od prednosti Synergy sočiva je i nepostojanje „prelaznih zona vida“, odnosno bez obzira na to da li se tekst koji se čita postavi na 30 ili 35 cm od oka, vid će biti jednako dobar. Dosadašnja multifokalna sočiva nisu imala ovu mogućnost.

Kako se i vi možete riješiti dioptrije ugradnjom ovih sočiva?

Kontaktirajte Specijalnu bolnicu za oftalmologiju „Svjetlost“ na neki od dostupnih kanala, web site, Facebook profil ili putem besplatnog info telefona 0800 50 113.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije