Zdravlje

Najbolje rase pasa za osobe sklone alergijama

Najbolje rase pasa za osobe sklone alergijama
Foto: haidi2002/Pixabay | Najbolje rase pasa za osobe sklone alergijama

Mnogi ljudi bi željeli da imaju psa za kućnog ljubimca, ali im zdravstveni razlozi poput alergija ne dozvoljavaju uživanje u toj vrsti ljubavi.

Pogledajte spisak rasa koje se najmanje linjaju i uz koje ne bi trebalo da bude većih problema.

Kovrdžavi bišon

Jedna od najpopularnijih rasa pasa među ljudima koji su skloni alergijama je svakako kovrdžavi bišon. Ova umiljata rasa je poznata po tome što je vrlo laka za dresuru i izuzetno privržena svom vlasniku. Iako ima gustu dlaku, bišon uopšte nije sklon linjanju. Jedina vaša obaveza oko njega biće četkanje kako bi se spriječilo nakupljanje peruti, a osim toga sa ovim psom nećete imati većih problema.

Ši cu

Još jedan neodoljivo sladak pas duge dlake nalazi se na listi i spreman je da bude vaš najbolji prijatelj. U pitanju je ši cu, pas koji zaista izgleda kao igračka. Ovaj dugodlaki ljepotan će od vas zahtijevati dnevno četkanje kako se njegova dlaka ne bi zapetljala, a na toj usluzi zahvaliće vam višečasovnim maženjem. Toliko je mali i kompaktan da ga svuda možete nositi sa sobom.

Labradudla

Ovaj pas neobičnog imena nastao je još neobičnije, ukrštanjem labrador retrivera i jedne od tri vrste pudli. Naime, pudle su poznate po tome što se ne linjaju i što su izuzetno umiljati ljubimci. Ako su međutim one ipak previše ljupke za vaš ukus, labradudla je možda bolja varijanta. Gotovo da je nemoguće odoljeti ovom psu koji izgleda kao džinovski plišani medo, koji jedva čeka da vam skoči u zagrljaj.

Maltezer

Još jedna pahuljasta bijela loptica nalazi se na listi i može da bude vaš ljubimac iz snova, a da vam pritom ne izazove alergijsku reakciju. U pitanju je maltezer, neodoljivo simpatična rasa koja će vas rado pratiti u stopu gdje god da krenete. Čak i osobe koje imaju teške oblike alergija mogu bez ikakvih problema da drže u stanu ovog psa. Osim toga, maltezer čak i ne zahtijeva od vas da ga svakodnevno četkate.

(Ženskimagazin.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije