Zdravlje

Neka sva čula uživaju u prirodi

Neka sva čula uživaju u prirodi
Neka sva čula uživaju u prirodi

Procijenjuje se da oko 30 do 40 odsto osoba u svijetu boluje od jedne ili više alergijskih bolesti, pa se alergijska oboljenja danas nazivaju i epidemijom modernog doba.

Savremen život, stres, izmjenjen imunitet, hrana bogata konzervansima i aditivima,  izloženost različitim hemijskim supstancama i zagađenju životne sredine  mogući su uzroci porasta alergijskih oboljenja.

Alergije se javljaju tokom cijele godine, ali su češće u proljetnim i ljetnim mjesecima. Sunčevi zraci, polen biljaka i  ubodi insekata, prašina, različite hemikalije mogu da izazovu  alergije.

Postoji više vrsta alergijskih reakcija, a u zavisnosti šta ih uzrokuje, najčešće se ispoljavaju kao alergijski rinitis praćen kihanjem i curenjem iz nosa, te svrabom nosa i očiju. A mogu se ispoljiti i na koži u vidu koprivnjače.

Preporučuje se da izbjegavamo alergene kada god je to moguće, a u borbi protiv alergija dostupni su i lijekovi koji ublažavaju simptome koji ih prate. Od velike važnosti je da je lijek siguran i efikasan i zato je dobro da se prije prve upotrebe uvijek  posavjetujete sa svojim ljekarom ili farmaceutom.

Jedan od najprepoznatljivijih preparata protiv alergije je Pressing.

Po sastavu je loratadin i sprečava djelovanje histamina, supstance koju tijelo oslobađa u sklopu alergijskog  odgovora, te na taj način  brzo ublažava simptome alergija: kihanje, curenje iz nosa, svrab nosa i očiju, kao i svrab i osip na koži.

Samo jedna tableta dnevno ublažava cijeli spektar alergijskih simptoma.

Uz Pressing  sva naša čula mogu da uživaju i priroda nam ponovo postaje  prijatelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije