Zdravlje

Nutricionista otkrio koja dva napitka pomažu mršavljenju

Nutricionista otkrio koja dva napitka pomažu mršavljenju
Foto: Pexels | Nutricionista otkrio koja dva napitka pomažu mršavljenju
N.N.

Uskoro nam dolaze praznici, a sa praznicima ide i ukusna, kolarična hrana kojoj rijetko ko može da odoli. U ovom periodu većina ljudi pokušava da zadrži trenutnu kilažu ili da izgubi nekoliko kilograma, te su savjeti uvijek dobrodošli.

Nutricionista Pam Mejson je podijelila nekoliko savjeta za one koji žele da izgube težinu. Kako kaže, postoje dva napitka, odnosno čaja koja će vam pomoći u tome.

"Novi izvještaj mojih kolega iz 'Tea Advisory Panel' pokazuje da svakodnevno pijenje crnog ili zelenog čaja može pomoći da povećamo unos polifenola", kaže ona.

Kako kaže, crni i zeleni čaj pomažu u stabilizaciji nivoa šećera u krvi i smanjenju upale i dobri su za naše cjelokupno zdravlje.

"Istraživanje je takođe pokazalo da polifenoli čaja, posebno polifenoli crnog čaja, pomažu u kontroli težine smanjenjem masti i ugljenih hidrata, a time i kalorija", objašnjava nutricionista Pam Mejson.

Prema njenim riječima, zeleni čaj takođe pomaže da se ubrza metabolizam.

"Sadržaj polifenola u zelenom čaju takođe doprinosi zdravoj mikrobnoj populaciji crijeva kroz prebiotički efekat. Preliminarna istraživanja su pokazala da polifenoli zelenog čaja mogu smanjiti crijevne mikrobe povezane sa gojaznošću i povećati crijevne mikrobe povezane sa gubitkom težine", zaključuje nutricionista i dodaje da je crni čaj za nijansu ipak bolji od zelenog, piše "Express".

(Telegraf)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije