Zdravlje

Pratite nas na Google news

Obuzdajte nervozu na poslu nakon vanrednog stanja

Obuzdajte nervozu na poslu nakon vanrednog stanja
Foto: Ilustracija | Obuzdajte nervozu na poslu nakon vanrednog stanja
N.N.

Poslije vanrednog stanja, tokom kojeg je većina radila od kuće, nije tako jednostavno vratiti se na staro, opet sjediti u kancelariji i dijeliti prostor s ljudima s kojima možda i niste dobri. U kućnim uslovima je, ipak, sve moglo da bude po našem, ali sada je potrebno da se opet vratimo u kolektiv i budemo samo jedan od mnogih.

Istraživanja

Neka istraživanja su pokazala da se čovjek, u redovnim okolnostima, tokom osmočasovnog radnog vremena svakog dana iznervira - i to u prosjeku dva puta - a pošto je to najizraženije ponedjeljkom, poslije vikenda, ne čudi ako ste sada, nakon skoro dva mjeseca rada od kuće, još nervozniji.

Stručnjaci savjetuju da pokušate da se priberete prije nego što dođete u sukob s kolegama zato što ste čuli da su vas ogovarali, posvađate se sa šefom jer vas nije pohvalio za nešto što je bilo dobro urađeno ili da planete zbog sporog kompjutera koji vam još nisu promijenili.

Mišljenja stručnjaka

Psiholozi poručuju da period adaptacije treba da shvatimo kao priliku da popravimo stvari, a ne da ih pogoršamo.

"Sada smo svi osjetljiviji nego inače, jer smo se odvikli da dijelimo prostor s više ljudi koji nam pritom nisu porodica. Prirodno je da nas nerviraju i kada ništa ne kažu, a još više kada kažu nešto što nije po našem ukusu. Međutim, ne smijemo zbog toga da kvarimo radnu atmosferu, da dozvolimo da posao trpi i da upropastimo trud koji smo prethodno ulagali. Moramo da izbrojimo do deset prije nego što drsko odgovorimo šefu na pitanje ili kritiku koja možda i nije bila na mjestu, da sačekamo da se i mi i on ohladi, pa da onda porazgovaramo o svemu", tvrde stručnjaci.

Napominju da ukoliko vam kolega prigovori da nešto niste uradili ili da ste se izvukli nauštrb njegovog zalaganja, najpametnije je da u razgovor uđete samo sa dokumentovanim činjenicama, a ako ih nemate, da se povučete i sačekate da budete sigurni da imate čime da branite svoj integritet.

Podsjećaju da će proći i ovaj prelazni period, ali da tokom njega treba sačuvati sebe, svoje zdravlje i poslovna dostignuća.

"Nervozu obuzdajte, a pojačajte meditaciju, šetnje, bavljenje hobijima", savjetuju stručnjaci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije