Zdravlje

Partneri u braku se često zajedno ugoje - kako to da izbjegnete

Partneri u braku se često zajedno ugoje - kako to da izbjegnete
Foto: 089photoshootings/Pixabay | Partneri u braku se često zajedno ugoje - kako to da izbjegnete
N.N.

Nije rijetkost da ljudi, nakon što stupe u dugu vezu ili brak, odnosno počnu da žive s partnerom, zajedno s njim počnu i da se goje.

Iako vam ne djeluje da ste uradili bilo šta što je moglo da dovede do toga, čim se dogodilo, znači da ste neke propuste sigurno napravili.

Ovo su neke od navika koje bi mogle da objasne zašto do toga dolazi.

Nemate namjeru ni motiv da se održavate u formi

Šta da uradite: Nemojte se voditi time da ako ste našli voljenu osobu više ne morate da brinete o sebi. Uz kućne obaveze ne gubite dovoljno kalorija, iako vam djeluju naporno. Zajedno se učlanite u teretanu ili idite na bazen i nekoliko sati nedjeljno budite fizički aktivni.

Više kuvate

Šta da radite: Dobro je da kuvate, ali se potrudite da to budu tri zdrava obroka, a ne isprobavanje svakakvih jela. Takođe, potrudite se da se ne najedete od degustiranja dok jelo kuvate.

Uzimate primjer jače polovine

Šta da radite: Muškarcima je potrebna veća količina hrane, ali kada jedete zajedno nemojte se truditi da se izjednačavate i da jedete isto koliko i on. Jedite polako, žvaćite temeljno i jedite iz manjeg tanjira.

Pijete više alkohola

Šta da radite: Ako ranije niste imali naviku da popijete čašu vina sami, sada kada živite s partnerom mnogo je lakše da se češće opustite uz nekoliko čaša… Pripazite jer je alkohol kaloričan, pa češće birajte bezalkoholna pića.

Vodite penzionerski život

Šta da radite: Umjesto da se navikavate da sjedite kod kuće i gledate filmove i spavate, unesite više aktivnosti i birajte da izlazite da prošetate, vozite bicikl i slično.

Jedete ostatke obroka svog djeteta

Šta da uradite: Umjesto da pojedete ostatak obroka koji je vaše dijete odbilo, a koji je bio spremljen za njega, stavite ga na stranu za kasnije ili ga bacite.

(24sedam)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije