Zdravlje

Pratite nas na Google news

Peking razvija terapiju plazmom za oboljele od virusa korone

Peking razvija terapiju plazmom za oboljele od virusa korone
Foto: N.N. | Peking razvija terapiju plazmom za oboljele od virusa korone
Srna

​Kina je razvila plazmu za liječenje pacijenata koji su zaraženi novim virusom korone (Kovid-19), saopšteno je iz Kineske nacionalne grupacija "Biotek".

Kompanija je saopštila da su prikupili plazmu od oporavljenih pacijenata za pripremu terapijskih proizvoda, uključujući konvalescentnu plazmu i imuni globulin.

Nakon strogih testova biološke sigurnosti krvi, testova inaktivacije virusa i antivirusnih aktivnosti, uspješno su razvili konvalescentnu plazmu za kliničko liječenje i koristili je za liječenje kritično bolesnih pacijenata, naveo je "Biotek".

Kompanija je osnovala tim koji od 20. januara koristiti specijalnu opremu za prikupljanje plazme od oporavljenih pacijenata u Vuhanu, prenosi Kineski međunarodni radio.

Trojica kritično bolesnih pacijenata u bolnici u okrugu Đijangkija u Vuhanu primili su tretman plazmom 8. februara. Trenutno se više od 10 kritično bolesnih pacijenata liječi na isti način, navodi ta kompanija.

Prema kliničkim rezultatima, 12 do 24 sata nakon što su pacijenti primili tretman, pokazali su poboljšane kliničke simptome, pri čemu su glavni pokazatelji upale bili značajno smanjeni, a neki ključni indeksi, kao što je zasićenost krvi kiseonikom, sveobuhvatno poboljšani.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije