Zdravlje

Povećati svijest o prevenciji iznenadne srčane smrti

SARAJEVO - U Sarajevu je danas održan Prvi simpozijum o srčanim aritmijama i elektrostimulaciji srca čiji je cilj povećanje svijesti o prevenciji iznenadne srčane smrti u BiH.

Evropsko udruženje za poremećaje srčanog ritma prepoznalo je problem neadekvatnog zbrinjavanja bolesnika sa poremećajima srčanog ritma, nedovoljnog broja implantacija elektrostimulatora srca, te problem primarne i sekundarne prevencije iznenadne srčane smrti u BiH.

Sa skupa je poručeno da je svijest potrebno probuditi kako kod onih koji donose odluke o zdravstvu, tako i kod ljekara koji, ponekad, nedovoljno ozbiljno prilaze ovom problemu, prenijeli su federalni mediji.

Predstavnici Evropske asocijacije za poremećaje srčanog ritma razgovarali su sa ministrima zdravlja, predstavncima fondova zdravstvenog osiguranja, parlamenata i direktorima bolnicama o problemu iznenadne srčane smrti u EU i BiH.

Održana su tematska predavanja iz oblasti aritmija i elektrostimulacije srca za specijaliste interne medicine, kardiologe i ljekare porodične medicine.

Simpozijum je održan u organizaciji Udruženja kardiologa u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije