Zdravlje

Pratite nas na Google news

Pred spavanje pomiješajte dva sastojka i probudićete se svježi

Pred spavanje pomiješajte dva sastojka i probudićete se svježi
Foto: Pixabay | Pred spavanje pomiješajte dva sastojka i probudićete se svježi i naspavani
N.N.

Tokom dana vaše tijelo naporno radi i noću mu treba san da bi se regenerisalo. Ako se vi svakog jutra budite umorni i neraspoloženi, ova jednostavna mješavina garantuje kvalitetan san i odmorno tijelo.

Postoji jednostavan recept od svega dva sastojka zbog koga ćete prespavati noć i ujutro se probuditi svježi. Treba vam samo pet kašičica organskog sirovog meda i kašičica himalajske soli. To dobro promiješajte i smjestite u staklenu teglu.

Najbolje je da odnos meda i soli bude 5:1, ali i to možete prilagoditi svom ukusu ako vam tako ne odgovara. Sve što treba da uradite jeste da malo ove mješavine svake večeri pred spavanje stavite ispod jezika i pustite da se rastopi.

Ovo funkcioniše jer himalajska so sadrži preko 80 minerala i elemenata koji su potrebni vašem tijelu za različite procese i koji pomažu tijelu da se preko noći oporavi. S druge strane, med sadrži glukozu koja ćelije puni energijom. Uz sve to, ova mješavina poboljšava lučenje seratonina pa ćete se ljepše odmoriti i oporaviti tijelo.

(Žena.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije