Zdravlje

Pratite nas na Google news

Proizvodi "Bosnalijeka" saveznici u odbrani organizma: Imunitetom protiv infekcija

Proizvodi "Bosnalijeka" saveznici u odbrani organizma: Imunitetom protiv infekcija
Foto: N.N. | Proizvodi "Bosnalijeka" saveznici u odbrani organizma: Imunitetom protiv infekcija
N.N.

Imunitet je glavni oslonac organizma u borbi pro-tiv infekcija, a jačanje imuniteta je kontinuirani, svakodnevni proces.

Pored posvećivanja pažnje adekvatnoj prehrani, naročito u zimskim i mjesecima na prelazu sezona, preporučuje se uzimanje dodataka prehrani čiji je osnovni zadatak upravo poticanje, jačanje i unapređenje imuniteta.

Royal SUPERIOR® Jelly i Royal KINDER® Jelly su tradicionalno prepoznati kao prirodni biostimulatori i izvanredni koncentrati značajnih, biološki aktivnih sastojaka za jačanje imuniteta. Matična mliječ u ovim proizvodima sadrži brojne prirodne supstance koje podižu imunitet i pomažu organizmu da neutralizira pojedine bakterije i viruse.

FeRAL DAILY® i FeRAL KID® pomažu održavanju normalnih koncentracija željeza u krvi kod žena i djece, što omogućava očuvanje normalnog imuniteta. U slučaju nedostatka željeza organizam postaje podložniji napadu virusa i drugih uzročnika infekcija.

D3 SPRAY® i D3 SPRAY KID® sadrže vitamin D3 u formulaciji oralnog spreja, koji je jedan od ključnih vitamina za očuvanje zdravlja i normalnog imuniteta. Primjera radi, učestalost gripe je obrnuto proporcionalna razinama vitamina D.

MECOBALAMIN sadrži metilkobalamin - biološki aktivan oblik vitamina B12, koji, između ostalog, ima važnu ulogu u normalnom metabolizmu ugljikohidrata, masti i proteina te održavanju normalnog stvaranja krvnih ćelija, koji osiguravaju energiju neophodnu za imunološke reakcije zahvaljujući kojima se organizam brani od virusa i bori protiv infekcija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije