Zdravlje

Riješite se nadimanja, gorušice i bola u želucu

Riješite se nadimanja, gorušice i bola u želucu
Foto: N.N. | Riješite se nadimanja, gorušice, bola u želucu
PR

​Izražene u proljećnom periodu, kao i posljedica nervoze i stresa, dugotrajne upotrebe lijekova, pada imuniteta i iscrpljenosti, jesu gastrične smetnje.

Simptomi kao što su nadimanje, gorušica, pojačana kiselina, mučnina, bol i osjećaj peckanja u predjelu želuca, zatvor samo su neki od pokazatelja poremećaja u varenju i radu želuca i crijeva i zapaljenja sluznice digestivnog trakta, koji mogu biti akutni i hronični. Funkcionalni poremećaji i oboljenja organa za varenje se veoma uspješno mogu otkloniti odličnom čajnom mješavinom HERBA MED No:36.

Kod gastritisa  zapaljenja sluznice želuca, zbog pojačanog lučenja želučane kiseline stvara se gorušica, a nastaju i neprijatan osjećaj u ustima i nadimanje, čak i poslije konzumiranja male količine hrane. Svi ovi neprijatni simptomi mogu da se otklone za relativno kratak period uz pomoć čajne mješavine HERBA MED No:36. Ona će podstaći želudac na pravilno lučenje kiseline i ostalih fermenata neophodnih za pravilno varenje, a i potpuno će regenerisati oštećenu sluznicu gastro trakta. Zahvaljujući biterima iz ove čajne mješavine, podstiče se želudac na normalno lučenje kiseline i ostalih fermenata koji su neophodni za pravilno varenje. Uz to, kao odlična antiulkusna mješavina, ona pomaže u zacjeljenju čira, na čijem se mjestu formira jedan kvalitetan ožiljak.

Čest problem i uzročnik gastritisa i čira, kao i poremećaja u radu crijeva i želuca, jeste Helikobakter pilori (Helicobacter pylori), gramnegativna bakterija koja napada zaštitno tkivo želuca i onemogućava normalno varenje hrane. Čajna mješavina HERBA MED No:36 svojim izuzetnim baktericidnim aktivnim principom pomaže da se bakterija eliminiše i uspostavi pravilno varenje.

Veoma značajno je da se već poslije nekoliko dana redovne upotrebe čajne mješavine HERBA MED No:36 osjeti znatno poboljšanje, kako se intenzitet i učestalost simptoma smanjuju i postepeno nestaju, ali se preporučuje da je pijete do potpunog nestanka tegoba i uspostavljanja pravilnog rada digestivnog trakta, jer treba otkloniti uzrok, a ne samo posljedice poremećaja u radu gastrointestinalnog trakta.

Redovnom upotrebom određeni vremenski period, ova veoma efikasna čajna mješavina No:36 uspostavlja pravilno varenje i rješava nas svih neprijatnih gastričnih tegoba.

Kvalitet svakodnevnog života može biti u velikoj mjeri narušen usljed ZATVORA (obstipacije), nepravilnog i neredovnog pražnjenja. Problem lijenih crijeva je veoma česta pojava i stvara vrlo neprijatan i težak osjećaj sa nadutošću stomaka. Upravo ovaj problem se uspješno može riješiti čajnom mješavinom HERBA MED No:209, koja NE SADRŽI SENU, i ne stvara zavisnost, jer svojim aktivnim principom ubrzava peristaltiku crijeva, uspostavlja refleks pražnjenja i na taj način se ostvaruje nesmetano i pravilno pražnjenje.

Preporučujemo čajne mješavine No:36 i No:209 kao dijetetski suplement, koje je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

26 GODINA SA VAMA

Čajna mješavina No:36

  • POTPUNO ELIMINIŠE BAKTERIJU HELIKOBAKTER PILORI
  • DOVODI DO POTPUNOG ZACJELJENJA ČIRA
  • REGULIŠE LUČENJE ŽELUČANE KISELINE
  • OTKLANJA GASTRITIS
  • SMIRUJE NERVOZU ŽELUCA I ZAPALJENJE TANKOG I DEBELOG CRIJEVA

Čajna mješavina No:209

  • USPOSTAVLJA PRAVILNO I POTPUNO PRAŽNJENJE DEBELOG CRIJEVA
  • UBRZAVA RAD LIJENIH CRIJEVA
  • NE SADRŽI SENU I NE DJELUJE KAO TRENUTNI LAKSATIV

Informacije i porudžbine   +381 11 3247347  +387 65 900-900 (mts,Viber,WhatsApp)    

HERBA MED Skender begova 53b,Beograd

www.herbamed.co.rs

office@herbamed.co.rs

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije